Voorzieningen waar ik trots op ben | Cor van Vliet | weblog week 41-2012

Cor van Vlietdinsdag 09 oktober 2012 21:35

Afgelopen week heb ik een bezoek gebracht aan een tweetal (toekomstige) voorzieningen in ons dorp. In Beneden-Hardinxveld werden we rondgeleid in de nieuwe Koningin Wilhelminaschool en in Boven-Hardinxveld werden we ontvangen in De Drijvershof

Nieuwbouw KWS
Afgelopen vrijdag aan het eind van de middag werden raadsleden, ambtenaren en collegeleden welkom geheten door het bestuur/directie van de school op de nieuwbouwlocatie aan de Lekstraat. Het schoolgebouw staat al behoorlijk in de steigers. Tijdens de rondleiding werden ons alle “ins en outs” van het gebouw meegegeven. Van diverse Hardinxveldse bedrijven passeren dan mooie staaltjes techniek de revue. We kunnen trots zijn op de bedrijvigheid die ons dorp op dit gebied te bieden heeft. Op de site van de KWS kunt u meer informatie vinden over de bouw (http://bit.ly/QRHuVa).

In het gebouw vind je op allerlei manieren multifunctionele functies terug. Door de constructie van het gebouw is de entreehal zowel geschikt als gewone entree, maar ook als ontvangstruimte voor grote groepen mensen. In het gebouw zijn diverse ruimten terug te vinden die op verschillende manieren voor het onderwijs benut kunnen worden. In het gebouw zal zowel basisonderwijs als een peuterspeelzaal gehuisvest worden. De buitenruimte moet zowel voor de school als door de buurt benut gaan worden. Hiermee is de school echt een gebouw van deze tijd, klaar voor de toekomst!

De Drijvershof
Afgelopen zaterdag gingen we met de fractie van de ChristenUnie ‘met de fiets de wijk in‘ rondom het Nassauplein in Boven-Hardinxveld. Vanwege het weer hadden we deze keer wel gekozen om in plaats van met de fiets met de auto te komen en te gaan wandelen.

Tijdens deze wandeling stond onder andere een bezoek aan de Drijvershof op het programma. Tijdens dit bezoek werd voor ons duidelijk welke maatschappelijke functie de Drijvershof vervuld, een belangrijke functie! Voor deze functie zullen wij ons (blijven) inzetten.

Tegelijkertijd werd ons duidelijk dat er om deze functie te behouden wel het een en ander dient te veranderen. De huidige situatie is namelijk niet toekomstbestendig. De raad heeft in het voorjaar de eerste benodigde stap gezet. Het horecabeleid is vastgesteld, op basis van dit beleid kan er door het College tot een oplossing worden gekomen. Het werk dat het college op dit vlak verzet zullen wij op de voet blijven volgen. Wanneer er niet genoeg vaart wordt gemaakt zullen wij zeker niet schromen deze benodigde snelheid in het proces te brengen.

U moet hieruit niet de conclusie trekken dat morgen alles helder is en dat alles is opgelost. Wanneer dat het geval zou zijn dan had dat natuurlijk als lang plaatsgevonden.

 

Cor van Vliet,

9 oktober 2012

« Terug

Reacties op 'Voorzieningen waar ik trots op ben | Cor van Vliet | weblog week 41-2012'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.