Bouwplannen.... ook in uitvoering!!

Jan Nederveendinsdag 22 januari 2013 23:10

Komende weken passeren er op de raadstafel weer een aantal bouwplannen. Ondanks de crisis wordt er in Hardinxveld-Giessendam toch nog gebouwd. De Koningin Wilhelminaschool nadert haar voltooiing, In het begin van Buitendams is de oude bakkerij Franck verdwenen en wordt er nieuw gebouwd. Binnenkort wordt een eerste visie gepresenteerd van de bouwplannen op de Jupiter-locatie (de plek waar nu de Koningin Wilhelminaschool nog staat).
 
Voor een bijzonder plan in Boven-Hardinxveld (Tienmorgen-Noord) hopen we als raad op 31 januari 2013 het definitieve bestemmingsplan vast te stellen. Daarmee wordt de belangrijke stap gezet naar werkelijke woningbouw op die plek. Sinds een aantal jaren weer een plan waarin op grotere schaal woningen gebouwd kunnen gaan worden. Er is plaats voor ca 80 woningen die daar in 8 jaar gerealiseerd mogen worden. Bijzonder daarbij is ook een gedeelte waarbinnen "welstandsvrij" mag worden gebouwd. Voor het eerst in onze gemeente bij wijze van proef.
Waar we ook erg benieuwd naar zijn is de vraag naar vrije sector woningen, en dat in combinatie met welstandsvrij bouwen. Zou dat de woningmarkt in beweging kunnen brengen? Juist met dit deel zal worden begonnen.
 
Als fractie van de ChristenUnie zijn we blij dat het er nu eindelijk ook echt van gaat komen. Het blijft natuurlijk nog afwachten hoe snel het allemaal in werkelijkheid zal gaan.
 
Jan Nederveen
 
P.S. Op donderdag 24 januari 2013 worden de plannen 'Woonzorgcomplex Jupiterstraat' en 'Tienmorgen-Noord' gepresenteerd tijdens De Ontmoeting (klik hier voor meer informatie). Iedereen is van harte welkom.

« Terug

Reacties op 'Bouwplannen.... ook in uitvoering!!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari