Tweede Kamerverkiezingen…, of stemmen we toch voor de Provincie | Cor van Vliet | weblog week 9-2011

Cor van Vlietdinsdag 01 maart 2011 18:47

Het is deze week de week van de waarheid voor de politici die zitting willen nemen in de Provinciale Staten (en natuurlijk ook voor de kandidaten van de Eerste Kamer). Ik wil deze personen dan ook veel sterkte wensen de komende dagen. Het lijkt in de media echter wel of het de week van de waarheid is voor het kabinet. Ik stoor me daar behoorlijk aan!

De Tweede Kamer hebben we namelijk vorig jaar gekozen. Er is vervolgens een kabinet geïnstalleerd waar sommige mensen blij mij zijn en andere minder. Dit kabinet is wat mij betreft echter de komende vier jaar aanzet. Gekke dingen daargelaten natuurlijk. Het zou mij overigens verbazen als er met de PVV geen gekke dingen gaan plaatsvinden. Na deze vier jaar is het woord weer aan de kiezer. Ik begreep dat de Eerste Kamer zelden op basis van politieke argumenten aangenomen voorstellen afschiet, maar dat dit niet verboden is. Het voelt voor mij echter niet natuurlijk. Na morgen zullen we weten wat verhoudingen zijn in de Eerste Kamer…

Zoals gezegd het gaat wat mij betreft in eerste instantie over de Provincie. Ook in de provincie is genoeg te bespreken. Een goed voorbeeld hiervan is de ontwikkeling rondom het veer Hardinxveld-Werkendam(-Gorinchem-Sleeuwijk). De Provincie speelt een cruciale rol bij het in stand houden van veerverbindingen. Zonder de financiële injectie van de Provincie zouden veel veerdiensten niet bestaan. Dit is zomaar een onderwerp waaruit blijkt dat de keuzen in de Provincie ertoe doen!

Ik zou zeggen: Ga na wat u belangrijk vindt in de Provincie en stem uit overtuiging!

 

Ontwikkelingen rondom nieuwbouw Koningin Wilhelminaschool (KWS)
Gelukkig gaan de ontwikkelingen in Hardinxveld-Giessendam gewoon door. Deze week denken we in de fractie na over het voorstel rondom nieuwsbouw van de KWS. Het is een dossier dat is gestart voor de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Dit maakt het voor mij wat lastig om het op te pakken. Ik ben blij te kunnen lezen dat er binnen de begroting mogelijkheden zijn om nieuwbouw te financieren! Ik ben benieuwd hoe het voorstel “Het Debat” van 10 maart aanstaande gaat doorstaan.

 

Cor van Vliet, 1 maart 2011

« Terug

Reacties op 'Tweede Kamerverkiezingen…, of stemmen we toch voor de Provincie | Cor van Vliet | weblog week 9-2011'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari