Maak kennis met Cor de Jong, nr. 5 op de lijst en kandidaat-wethouder

Cor de Jong 2014 (168x168)vrijdag 07 februari 2014 19:51

50 jaar, getrouwd, zes kinderen. Woont in Peulenstraat-Zuid. Is sinds 2003 wethouder van de gemeente Hardinxveld-Giessendam en is één van de voorgangers bij de Christengemeente. Werkte eerder bij diverse waterschappen en gemeenten.

» Kennismaking openen als flyer (PDF)

Wat zijn je dagelijkse bezigheden/werkzaamheden?  “Ik ben in Hardinxveld-Giessendam als wethouder actief in ons gemeentebestuur. Mijn aandachtsgebieden zijn momenteel Economie, Wonen en Ruimtelijke ordening. Er is veel te doen en altijd spelen er allerlei belangen waarmee je rekening wil houden.”

Waarom stel je jezelf verkiesbaar?  “In de eerste plaats omdat de ChristenUnie graag ziet dat mijn wethouderschap na de verkiezingen wordt gecontinueerd. En zelf denk ik ook dat ik met de ervaring en kennis die ik inbreng, in het bestuur van onze lokale samenleving van waarde kan zijn. Wanneer mensen opnieuw het vertrouwen uitspreken, zet ik me daar graag weer voor in.”

Wat wil je hiermee bereiken?  “Voorop staat een rechtvaardige, betrouwbare en dienstbare overheid. Voor de nieuwe zorgtaken die de gemeente krijgt, is alertheid geboden om te voorkomen dat mensen tussen wal en schip vallen. Ik heb gemerkt dat vooral onder ouderen veel onzekerheid heerst over de zorg die zij nodig hebben: krijg ik die straks nog wel? Verder wil ik graag verder met de woningbouw voor alle doelgroepen. Ook hier is het faciliteren van de (mantel)zorg een punt van aandacht. Maar zorgen dat starters onder dak komen is net zo goed belangrijk. Gelukkig staat er al veel op de rails. Verder is in deze tijd is het op peil houden van de werkgelegenheid, en dus voldoende ruimte om te ondernemen, ook een speerpunt.”

Nog een aanbeveling?  “In de Bijbel staat een boeiende Spreuk: ‘De onverstandige gelooft elk woord, maar de schrandere geeft acht op zijn gang.’ Met andere woorden: geloof niet alles wat men zegt, maar let op hun daden. Zo kijk ik naar anderen, en zo mogen anderen naar mij kijken. Geloofwaardigheid en politiek gaan voor veel mensen niet samen, maar daar ga ik voor!

U kunt Cor de Jong bereiken via e-mail cordejong@hardinxveld-giessendam.christenunie.nl

« Terug