Maak kennis met Joop Evertse, nr. 4 op de lijst

Joop Evertse 2014 (168x168)woensdag 12 februari 2014 15:43

68 jaar, getrouwd, drie kinderen. Woont in de Wielwijk.

» Kennismaking openen als flyer (PDF) 

Wat zijn je dagelijkse bezigheden/werkzaamheden?  “Ben gepensioneerd, maar veel van mijn tijd gaat op aan vrijwilligerswerk. Zo ben ik bestuurslid van de plaatselijke PCOB (Prot. Chr. Bond voor Ouderen), lid van de cliëntenraad van Pedaja, lid van een landelijke commissie van het CNV die de belangen van ouderen behartigt, voorzitter van de gemeentelijke Millenniumcommissie en noem maar op.”

Waarom stel je jezelf verkiesbaar?  “Het is moeilijk om enthousiaste mensen te vinden die tijd kunnen en willen steken in het raadswerk. Aangezien ik zo’n 25 jaar ervaring heb als statenlid, wethouder en gedeputeerde en daarnaast nog 40 jaar ambtelijke gemeentelijke ervaring, heb ik het idee nog wel een bijdrage te kunnen leveren.”

Wat wil je hiermee bereiken?  “Natuurlijk wil ik me in de volle breedte bezig houden met het raadswerk, maar daarbij specifiek het oog houden op de belangen van zeg maar de 60-plussers. Aan de ene kant staan hun belangen op het terrein van zorg en welzijn onder druk en is het van groot belang dat daar in de raad aandacht voor is. Aan de andere kant kunnen nog veel van de senioren een waardevolle bijdrage leveren aan de gemeenschap. Zij hebben dikwijls veel kennis en kunde en vooral ook levenswijsheid in huis. Dat moet ook in de politiek aangeboord worden.”

Waarom heb je ervoor gekozen om juist voor de ChristenUnie actief te worden?  “Met name in de politiek is je levensbeschouwing, hoe kijk je tegen de dingen in het leven aan, van heel groot belang. Christus is voor mij in mijn bestuurlijke en politiek werk altijd de inspiratiebron geweest.”

Nog tijd voor hobby’s?  “Lange afstand wandelen, sportschieten en daarnaast noem ik mezelf auteur. Ik weet niet goed of het laatste nu een hobby is of eigenlijk een soort beroep.”

Nog een aanbeveling? “Ga stemmen op 19 maart en als het even kan op de ChristenUnie!”

U kunt Joop Evertse bereiken via e-mail joopevertse@christenunie.hardinxveld-giessendam.nl

« Terug