Maak kennis met Peter aan de Wiel, nr. 3 op de lijst

Peter aan de Wiel 2014 (168x168)maandag 17 februari 2014 19:12

39 jaar, getrouwd, één kind. Woont in Boven-Hardinxveld.


» Kennismaking openen als flyer (PDF)

 

Wat zijn je dagelijkse bezigheden/werkzaamheden?  “Ik werk op de financiële administratie van een groothandel in automaterialen in Rotterdam. Ik houd me bezig met de breedte van het financiële proces van het bedrijf. Daarnaast ben ik voorganger van kerkgenootschap Beth Refajah.“

 

Waarom stel je jezelf verkiesbaar?  “Politiek heeft mij altijd geïnteresseerd en wat er op heel korte termijn vanuit Den Haag naar de Gemeente wordt doorgeschoven rondom de zorg is, onder andere, een thema wat mij heeft doen besluiten om mij verkiesbaar te stellen. Verder breekt een interessante tijd aan waarin over de toekomst van Hardinxveld-Giessendam wordt besloten.”

 

Wat wil je hiermee bereiken?  “Hoewel veel wetten en regels dingen vastleggen, vind ik het van belang om bij zaken waar het mensen en hun leefomgeving betreft de vinger aan de pols te houden en waar nodig ook bij of aan te sturen. De gemeenteraad moet, net als de wetten en regels, ten dienste zijn van de samenleving. Niet alleen handelen wanneer iets mis gaat, maar vooruit denken, waar mogelijk problemen op de lange termijn voorkomen. De sterke en positieve punten van deze bijzondere gemeente en haar inwoners beschermen en waar mogelijk versterken en niet gestopt worden door onmogelijkheden, maar zoeken naar wat wel mogelijk is.

 

Waarom heb je ervoor gekozen om juist voor de ChristenUnie actief te worden?  “De doorslag om actief te worden ligt in de slogan van deze gemeenteraadsverkiezingen; ‘geef geloof een stem’. Geloven is niet enkel iets voor de zondag, maar juist ook voor de overige dagen van de week. Vanuit de politiek wordt veel bepaald over hoe onze omgeving eruit ziet en vanuit mijn geloof, geïnspireerd door de Bijbel en de Heilige Geest, zijn er richtlijnen hoe zorg en aandacht voor mens en leefomgeving.”

 

Nog tijd voor hobby’s?  “Ik hou van muziek. Zowel spelen op mijn gitaar, maar meer nog luisteren. Luisteren naar heel veel verschillende soorten van nederpop, country muziek, klassiek enz. Verder hou ik (een beetje te veel) van lekker eten en geniet van het gezins- en familieleven.”

 

U kunt Peter aan de Wiel bereiken via e-mail peteraandewiel@hardinxveld-giessendam.christenunie.nl

 

« Terug