Raadslid Willem Pors

Wie ben je?
Ik ben Willem Pors, slechts 59 jaren jong.. Geboren in Vlaardingen, opgegroeid in Maassluis, mijn puberjaren doorgebracht in Dordrecht waar ik Ingrid leerde kennen. Na ons trouwen zijn we in Hardinxveld-Giessendam komen wonen, inmiddels 36 jaar geleden. In ons huwelijk werden we rijk gezegend met 5 kinderen, 2 zoons en 3 dochters, waarvan de oudste 34 is en de jongste 24 jaar. Alleen de jongste woont nog thuis en hoopt binnenkort zijn Masterstudie af te ronden. Daarnaast zijn wij de trotse Opa en Oma van 7 kleinkinderen, iets waar we intens van kunnen genieten.

Wat voor opleiding/werk doe je?
Ik ben werkzaam in de infratechniek, en werk voor een netwerkbeheerder. Mijn functie is bedrijfsinstructeur. Zo geef ik een paar dagen per week les en hou me verder bezig met het schrijven en ontwikkelen van lesprogramma's, examens, etc.

Welke hobby’s heb je (naast de politiek)?
Ik ben een "Pater Familias" en kan dus genieten van mijn kleinkinderen. Daarnaast wandel ik graag en loop dus regelmatig door ons prachtige dorp waardoor ik op de hoogte blijf van veranderingen en actualiteiten in ons dorp en dit weer kan gebruiken in het politieke werk. Verder is mijn hobby motor rijden. Deze gebruik ik voor het woon- werk verkeer naar Rotterdam om zo tussen de vele dagelijkse file's ( A15, A16 en A20 ) door mijn werk te kunnen bereiken. Ik probeer het hele jaar door te rijden, weer of geen weer. Maar ik mag ook graag een tourtocht op de motor maken door de mooie polders van onze prachtige Alblasserwaard. O ja,ik ben liefhebber van sport, .........(kijken).

Hoe lang betrokken bij de ChristenUnie (en hoe betrokken geraakt)?
In de "vorige eeuw" ofwel de begin jaren tachtig lid geworden van het toenmalige GPV. Al vrij snel actief betrokken geraakt in diverse bestuurlijke functies. Tot aan de fusie tussen GPV en RPF tot wat nu de ChristenUnie is ben ik een aantal jaren voorzitter geweest van het GPV. Daarna heb ik een stapje terug gedaan vanwege kerkelijke functies in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt. Waaronder een aantal jaren als koster van onze oude kerk aan de Buitendams, en ook als diaken en ouderling. Zodoende kwam het politieke werk op een lager plan te staan, maar bleef ik het wel altijd met belangstelling volgen.

Wat is je taak nu?
Meerdere keren zat ik in de commissie samenstelling kieslijst gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij had ik enige invloed om mijzelf niet op een verkiesbare plaats te zetten. Na een keer op de zesde en de tiende plaats gestaan te hebben kwam de vraag op mij af of ik deze keer op een hoge plaats wilde plaatsnemen. Na  vele overwegingen en gesprekken met ervaren gemeentepolitici, en na afwegingen en instemming van het thuisfront heb ik toen ingestemd met een plek op de vierde positie van de kieslijst. Met als gevolg dat ik de vierde zetel welke we eerder verloren hadden en nu weer binnengehaald hebben mag bezetten. Daarin heb ik de verantwoordelijkheid voor de portefeuilles  duurzaamheid, recreatie, burgerparticipatie, inkoop, dierenwelzijn en economie.

Welk onderwerp heeft binnen de politiek je meeste aandacht?
Vanuit mijn werk ben ik enorm geïnteresseerd in energietransitie en duurzaamheid. Ook voor de generaties na ons is het belangrijk dat ook zij van de schepping gebruik kunnen en mogen maken.

Wat vind je het leukst aan/in Hardinxveld-Giessendam?
Misschien wel het ons kent ons of het doe maar gewoon principe. Wanneer ik door het dorp wandel kan ik tevens genieten van de mooie en afwisselende omgeving zoals de polder en de rivier,etc. Daarnaast merk je dat we - als ik het zo mag zeggen- een diaconale gemeente zijn. Als het nodig is staan we voor elkaar klaar zowel  financieel als praktisch. Ook de saamhorigheid neemt een belangrijke plaats in. Welke achtergrond, welke leeftijd, welk geloof, welke buurt, het maakt niet uit, we zijn er voor elkaar als het nodig is, en we respecteren elkaar.

Heb je nog een tip over Hardinxveld-Giessendam voor andere Hardinxveld-Giessendammers?
Het is een rustig dorp waar je zoals in mijn geval graag na een hectische dag graag weer thuiskomt. Wees trots en zuinig op ons mooie dorp. Er is een grote diversiteit en aanbod aan verenigingen, voor ieder wat wils, van sport tot spel, waardoor het sociale contact groot is. Toch komt eenzaamheid in ons dorp toch nog voor. Laten we ook naar hen omzien en ze niet vergeten.

Portefeuille Willem Pors

  1. Duurzaamheid
  2. Burgerparticipatie
  3. Economie arbeidsmarkt & ondernemen
  4. Toerisme
  5. Natuur en Recreatie
  6. Milieu en Dierenwelzijn

Spreekuur fractie

U bent welkom op ons fractiespreekuur (19:30 - 20:30 uur). In de agenda op de website van de gemeente ziet u wanneer het spreekuur wordt gehouden. Meldt u zich bij de receptie van het gemeentehuis, zodat u wordt verwezen naar de juiste kamer.