Raadslid Wim Ijzerman

Wie ben je?
Mijn naam is Wim IJzerman, geboren in Brandwijk, maar inmiddels woon ik al 46 jaar in Hardinxveld-Giessendam. Ik ben getrouwd met Anita (van 2010-2014 raadslid) we hebben drie kinderen, waarvan de oudste getrouwd is en ook al een kind heeft. We zijn dus ook opa en oma. O ja, ik inmiddels 56 jaar.

Wat voor opleiding/werk doe je?
Ik ben controller bij een administratie-/advieskantoor voor onderwijsinstellingen. Daarvoor heb ik in de financiële wereld gewerkt (Robeco en Rabobank), als administrateur, controller en client service officer.

Welke hobby’s heb je (naast de politiek)?
In ieder geval het nieuws en de actualiteiten bijhouden. Niet alleen op politiek terrein, maar ook breder, zoals economie, sport etc. Verder lees (thrillers, detectives, historische romans), fiets, wandel ik graag en vind het leuk om in en om huis bezig te zijn.

Hoe lang betrokken bij de ChristenUnie (en hoe betrokken geraakt)?
In 1994 lid geworden van de RPF, daarvoor heb ik van 1996-2001 in het bestuur gezeten en ben ik van 1998-2000 lid geweest van de steunfractie. Omdat ik ouderling in de Hervormde kerk werd en daarna bestuurslid van school en weer (ouderling) kerkrentmeester hebben mijn politieke activiteiten een aantal jaren op een laag pitje gestaan.

Wat is je taak nu?
In 2017 werd ik benaderd of ik op een hoge plaats op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen wilde staan. Na enig beraad en afwegen heb ik daar ja op gezegd. In april dit jaar ben ik beëdigd als burgerraadslid. Na de formatie en toetreding van de ChristenUnie tot het College ben ik sinds juli gemeenteraadslid.

Welk onderwerp heeft binnen de politiek je meeste aandacht?
Eigenlijk vind ik heel veel interessant, maar gelukkig hebben we een grote fractie en houd ik me voornamelijk bezig met de financiën, openbare ruimte en onderwijs.

Wat vind je het leukst aan/in Hardinxveld-Giessendam?
Gelukkig is het een dorp, maar zijn er wel heel veel faciliteiten. Verder ligt het natuurlijk mooi, in de polder en aan de rivier. De mensen zijn op een gezonde manier op elkaar betrokken en we kunnen goed met elkaar samenleven, ondanks verschillen in (levens)overtuiging.

Heb je nog een tip over Hardinxveld-Giessendam voor andere Hardinxveld-Giessendammers?
Misschien een beetje cliché, maar als we op een plezierige manier willen wonen, moeten we dat ook met elkaar doen. Dus zet je in om zaken voor elkaar te krijgen en blijf niet aan de zijkant staan. Respecteer ook elkaar, juist de verschillen die er zijn maken Hardinxveld tot een mooi dorp.