Afscheid Kees Pille en Anita IJzerman

Jan Nederveen 2014 (168x168)woensdag 26 maart 2014 12:29

Afgelopen dinsdag hebben we afscheid genomen van onze raadsleden Kees Pille en Anita IJzerman. Hieronder een verkorte weergave van de door onze nieuwe fractievoorzitter uitgesproken tekst.

 

Kees Pille

Oudere dorpsgenoten zouden over Kees Pille kunnen zeggen: Die komt toch wel niet van d’n dijk. Het is geen van Houwelingen, De Ruiter, Huisman, Meerkerk, De Rover, Den Uil, De Jong of Nederveen. En dat klopt, Kees komt niet van d’n dijk. Kees heeft zijn liefde in Hardlinxveld-Giessendam gevonden. Daar is het niet bij gebleven. Zestien jaar lang heeft Kees zich ingezet als raadslid voor de ChristenUnie, waarvan de laatste vier jaar als fractievoorzitter. Kees heeft dit gedaan met een passie, met een drive, waarop nog vele autochtone dorpsgenoten jaloers kunnen zijn.

Zestien jaar lang heeft hij zich ingezet op onderwerpen die hem na aan het hart liggen. Vooral op het gebied van ruimtelijke ordening, bouwen en groen. Maar ook, soms ook gedreven vanuit zijn vak, op het gebied van energie en alternatieve energiebronnen. In het bijzonder ook als het ging om monumenten en beschermd dorpsgezicht. Kees maakte zich hard voor zijn leefomgeving, daarbij niet primair gedreven door het per se moeten behouden van historie. Maar vooral het behouden van alle mooie dingen die wij van onze Schepper hebben ontvangen. Op die dingen was Kees op een gedreven manier zuinig.

Kees, we gaan je missen in de nieuwe fractie. Zoals jij is er geen tweede; wij gaan proberen het met dezelfde passie te doen.

Anita IJzerman

Binnen de ChristenUnie hebben we zo van die punten niet zozeer publiekelijk belangrijk zijn maar wel intern.  Zo zijn we trots als we anderen over iemand uit onze fractie horen zeggen dat ze hun dossiers zo goed kennen. Dat je weet: als die wat zegt, dan snijdt dat eigenlijk altijd wel hout.
Ook zien we het als een compliment als er gezegd wordt dat er ‘to the point’ en duidelijk wordt gesproken en niet teveel lange politieke statements. U weet wel, de politicus die 20 minuten praat en niets zegt. Nog één zo’n punt, maar het is de vraag of dat een verdienste is, namelijk ook een vrouw in de fractie.

Voor Anita zit het er na vier jaar gemeenteraad op. In die vier jaar heb je laten zien dat jij hier op je plek zat. Maar vooral op de informele punten die ik zojuist noemde een schoolvoorbeeld bent. En ik denk niet alleen voor de ChristenUnie.

Met o.a. WMO, zorg en onderwijs had je niet de gemakkelijkste portefeuille binnen de fractie. Het waren en zijn nog onderwerpen die we uitermate belangrijk vinden allemaal, maar die ook buitengewoon ingewikkeld zijn om met voldoende dossierkennis over te spreken. Jij hebt dit vier jaar lang gedaan. Met een grote betrokkenheid en gevoel bij de inhoud van de onderwerpen.

We gaan je missen om je kennis, je inbreng, je rust en je gewogen oordeel. Bij deze onze dank voor wat je voor onze fractie en de gemeenteraad hebt betekent. Vooral dank voor Hem die je tot het laatst toe ook de kracht gaf om het te doen.

Jan Nederveen
fractievoorzitter

 

 

« Terug

Reacties op 'Afscheid Kees Pille en Anita IJzerman'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

september

juli

mei

april

maart

februari

januari