ChristenUnie verbolgen over hoge kosten raadzaal

Gemeentehuiswoensdag 14 maart 2012 12:27

Het college van B&W van Hardinxveld-Giessendam komt met een enorme budget overschrijding zonder de raad tussentijds te informeren. Dat is in politiek Nederland “not done”. De ChristenUnie is hier zeer verbolgen over en vraagt het college om uitleg hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Tijdens een debat op 27 mei 2010 was de ChristenUnie duidelijk over het stellen van grenzen aan het opknappen van de raadzaal en diende een amendement in. Het college nam haar raadsvoorstel terug waarna een werkgroep - bestaande uit o.a. raadsleden - vaststelde dat met een budget van € 100.000,- de eerstnodige voorzieningen kunnen worden uitgevoerd. Een nieuw raadsvoorstel volgde waarbij alleen het schilderwerk gedekt mocht worden uit het budget onderhoud. Naar nu blijkt zijn de uitgaven opgerekt tot het dubbele van hetgeen is afgesproken.  

Waarom is bij de heropening van de raadzaal vol trots verklaard dat deze fraaie upgrade binnen het budget heeft plaatsgevonden, terwijl nu blijkt dat deze informatie van geen kanten klopt? Wat is gedaan met het overduidelijke kader van de raad om binnen een budget van € 100.000,- de zaal te mogen opknappen? Was het amendement van de ChristenUnie niet duidelijk genoeg waarin werd gesteld dat meer uitgeven in een tijd van crisis niet verantwoord is? De ChristenUnie heeft zich laten overtuigen dat € 50.000,- niet realiseerbaar zou zijn. Maar dan is € 100.000,- toch wel het matje.

De vraag is nu hoe verder?

Daar zal de ChristenUnie-fractie zich de komende dagen op beramen. Een en ander zal afhangen van de beantwoording in het debat van 22 maart a.s. waar het college bij monde van burgemeester Wiebosch-Steeman zich zal verantwoorden.

Zie ook onderstaande documenten en de recente weblog 'Boosheid en ongeloof' van ons raadslid Cor van Vliet over dit onderwerp.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Onderzoeksrapport (Deloitte)741,1 kBapplication/pdfdownload
Persbericht (gemeente) herinrichting raad- en trouwzaal57,6 kBapplication/pdfdownload
Raadsinformatiebrief raad- en trouwzaal96,5 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie verbolgen over hoge kosten raadzaal'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juni

april

maart

februari