Op pad met de politie

maandag 08 oktober 2012 19:52

Op vrijdag 21 september 2012 zijn Anita IJzerman en Jan Nederveen, samen met andere raadsleden, ’s-avonds op stap geweest moet de politie. Doel van deze avond was om met name met hangjongeren in gesprek te raken. Maar ook om te horen wat de wijkagenten meemaken als ze op pad zijn.

Het aantal “hangjongeren” was beperkt. Bij de Beatrixstraat in Boven-Hardinxveld is er met een paar jongeren gesproken over de speeltuin en de voetbalkooi. Met name de slechte verlichting en “het niet ergens kunnen zitten” wordt daar als probleem ervaren. In Beneden-Hardinxveld is gesproken met jongeren die net bij Albert Heijn inkopen hadden gedaan en met een groep jongeren die op die avond bij het gemeentehuis waren. Met deze jongeren is vooral gesproken over wat er goed gaat maar ook vooral niet goed gaat. En natuurlijk over wat ze graag zouden willen.

De wijkagenten hebben goed contact met deze jongeren, ze kennen ook de meeste persoonlijk. Over het algemeen zijn de jongeren ook best aanspreekbaar op hun gedrag?

Zoals in het Kompas al vermeld probeert de Partij van de Arbeid inmiddels actief in contact te komen met deze jongeren. Er is een plan hiervoor een aparte avond te beleggen. Als fractie van de ChristenUnie sluiten wij hier graag bij aan.

Al met al een geslaagde avond waarvan we hopen dat deze zeker een vervolg krijgt.

« Terug

Reacties op 'Op pad met de politie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juni

april

maart

februari