Wethouder

Pasfoto Jan Nederveen

Wie ben je?
Jan Nederveen, 57 jaar oud. Ik ben getrouwd met Erna, wij hebben drie kinderen zijn trotse opa en oma van twee kleinkinderen

Wat werk doe je?
De afgelopen vier jaar mocht ik namens de ChristenUnie wethouder zijn in Hardinxveld-Giessendam met de portefeuilles: Duurzaamheid en milieu, Sport en cultuur, Toerisme en recreatie, Economie en de Maatschappelijke agenda (MAG). Ik heb een aanstelling van 28 uur per week. Daarnaast werk ik nog 12 uur per week bij TNO als projectmanager facilities.

Waarom heb je je kandidaat gesteld als raadslid / wethouder?
Het zou mooi zijn als de ChristenUnie zes zetels krijgt in de gemeenteraad, dan kom ik ook in beeld als raadslid. Ik wil echter vooral graag mijn werkzaamheden als wethouder voortzetten. Vanuit die wens maak ik deel uit uit van het team wat de verkiezingen in gaat. De diepere drijf hierachter is dat ik als christen actief wil bijdragen aan de samenleving.

Welke hobby’s heb je (naast de politiek)?
Helaas heb ik niet zo heel veel tijd voor hobby’s. Maar ik lees en wandel graag, als er nog tijd is naast werk en gezin stap ik graag op mijn racefiets. Verder ga ik een keer in de twee jaar mee met een klusproject in Albanië.

Welk onderwerp heeft (binnen de politiek) je meeste aandacht?
Dat is altijd moeilijk kiezen. Voor de inzet op verduurzaming van onze leefomgeving én door actievere participatie een nauwere betrokkenheid tussen overheid en samenleving creëren.

Wanneer je een gast zou ontvangen in Hardinxveld-Giessendam, wat zou je hem dan zeker laten zien?
De prachtige polders in de Alblasserwaard en het schitterende water van de Merwede met alle mooie mensen en bedrijven daartussen die zo’n unieke samenleving vormen.

Wat maakt je trots op Hardinxveld-Giessendam?
Het dorpse karakter wat hoe dan ook blijft bestaan ook al liggen we aan de rand van randstad. Maar ook de sterke ondernemersgeest van veel inwoners. Veel sterke (familie)banden en mensen die voor elkaar klaar staan.

Intervieuw Gemeenteraadsverkiezingen 2022