Wethouder

Wie ben je?

Jan Nederveen, 54 jaar oud, getrouwd met Erna en we hebben drie kinderen en een kleinkind

Wat voor opleiding/werk doe je?
Ik ben voor 28 uur per week wethouder, daarnaast werk ik nog 12 uur per week bij TNO als projectmanager facilities.

Welke hobby’s heb je (naast de politiek)?
Helaas heb ik niet zo heel veel tijd voor hobby’s. Maar ik lees graag, wandel graag met de hond en als er nog tijd is naast werk en gezin stap ik graag op mijn racefiets. Verder ga ik een keer in de twee jaar mee met een klusproject in Albanië.

Hoe lang betrokken bij de ChristenUnie (en hoe betrokken geraakt)?
Al een behoorlijke tijd inmiddels. Voordat ik in 2006 in de gemeenteraad kwam ben ik betrokken geweest bij het opzetten van ChristenUniefractie in Kapelle (Zeeland) waar we toen woonden. Na 12 jaar raadslid te zijn geweest ben ik in juli 2018 wethouder geworden.

Wat is je taak nu?
Als wethouder mag ik de ChristenUnie vertegenwoordigen in het dagelijks bestuur van de gemeente. Mooi dat we na een periode van stevig oppositie voeren nu weer mee kunnen en mogen doen in het college.

Welk onderwerp heeft binnen de politiek je meeste aandacht?
Dat is wel lastig kiezen, maar ik vind het onderwerp duurzaamheid wel het belangrijkste. Dat is niet iets van een raadsperiode van 4 jaar. Maar dat gaat om hoe we de aarde, die we in bruikleen hebben gekregen, doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen. Ik ben heel blij dit als wethouder in mijn portefeuille te mogen hebben.

Wat vind je het leukst aan/in Hardinxveld-Giessendam?
Het dorpse karakter wat hoe dan ook blijft bestaan ook al liggen we aan de rand van randstad. Maar ook de sterke ondernemersgeest van veel inwoners. Veel sterke (familie)banden en mensen die voor elkaar klaar staan.

Heb je nog een tip over Hardinxveld-Giessendam voor andere Hardinxveld-Giessendammers?
Hardinxveld-Giessendam is een dorp met zijn eigen eigenwijze karakter. Verwonder je hierover en geniet er vooral van. We zijn harde werkers met  een cultuur die daarbij past.