Politiek Proeflokaal geslaagd!

proeflokaal_geslaagdmaandag 01 mei 2017 17:13

Woensdag 26 april 2017 was de slotavond van het politiek proeflokaal dat bij de ChristenUnie gevolgd kon worden.

In drie avonden werd in grote lijnen doorgenomen wat er achter de schermen en in het politieke debat plaatsvindt.

Na een uiteenzetting van hoe de bestuurlijke democratie in Nederland is vormgegeven, volgde hoe politieke partijen hun werk doen.

Vanuit missie, visie en programma volgt de vertaling naar het lokaal bestuur en de ervaringen van en met de inwoners van ons dorp.

De tweede avond was een heuse fractievergadering met de actuele agenda voor de komende raadsvergadering. Alle deelnemers werd gevraagd zich in een onderwerp te verdiepen en dat deden ze met verve.

Op de slotavond kwamen de verschillende stijlen aan bod van een politicus, alsook de procedure hoe je nu bijvoorbeeld raadslid of wethouder wordt.

Een aantal deelnemers hebben het hele programma doorlopen en ontvingen een certificaat. Anderen hebben een deel bijgewoond. Allen vonden het zeer interessant en leerzaam.

Duidelijk werd dat dit een geslaagde manier is om nieuwe mensen voor politiek te interesseren. Leuke bijkomstigheid is dat het juist vrouwen zijn die als eerste zich aanmeldden.

De ChristenUnie is verheugd dat ook enkelen er een vervolg aan willen geven door hun talenten beschikbaar te willen stellen in de steunfractie.

Voor wie nu denkt: jammer, hier had ik graag bij willen zijn komt er een een tweede kans aangeboden door de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Hou hiervoor de aankondigingen van de komende tijd in de gaten.

Kees Pille, voorzitter ChristenUnie

« Terug