The Voice Senior

the-voice-senior-g.jpgdinsdag 27 november 2018 12:16

Heeft u er ook naar gekeken enige tijd geleden? Naar het televisieprogramma The Voice senior?

Gemiddeld anderhalf miljoen mensen hebben dit programma op televisie gevolgd.  Een zangcompetitie waarin mensen rond de seniorenleeftijd het podium betreden om hun verborgen zangtalenten ten gehore te brengen aan het publiek. Ze stappen uit de anonimiteit de spotlight in. Winnaar is diegene welke de meeste stemmen van het thuispubliek weet binnen te halen.

Nu denkt u vast, wat heeft dat met gemeentepolitiek te maken?  Dat zal ik u uitleggen.

Na vele jaren achter de schermen in de anonimiteit bij de politiek betrokken te zijn geweest, mag ik sinds de gemeenteraadsverkiezingen in maart op de vierde stoel van de ChristenUnie in de gemeenteraad plaatsnemen. Als senior, of behorend tot de categorie "rijpere jeugd", sta je dan zomaar in de spotlight op het podium van de gemeenteraad.

Nee, wees niet bang, ik zal niet gaan zingen. Daar trek ik geen volle zalen mee. Wat ik wel ga doen is me bezig houden met portefeuilles  zoals milieu, economie, recreatie, burgerparticipatie en duurzaamheid.

Burgerparticipatie, wat is dat? Burgerparticipatie omvat alle vormen van samenwerking tussen gemeente en burgers. Daarbij neemt de gemeente het initiatief om inwoners en organisaties te betrekken bij de voorbereiding van plannen, beleid of projecten en deze samen met hen te ontwikkelen.

In de kernboodschap van ons verkiezingsprogramma staat: de ChristenUnie zorgt dat iedereen meetelt. Vrij vertaald: door burgerparticipatie telt uw stem of uw mening dus wel degelijk mee.

Spreek ons gerust aan. Ik wil u als thuispubliek dus graag uitdagen om samen met ons te werken aan een samenleving met toekomst.

Laat je stem horen, en zet je in voor de bloei van ons mooie dorp Hardinxveld-Giessendam!

Willem Pors, Raadslid ChristenUnie.

« Terug