Column Raadspraat Kompas: Iedereen telt mee!

Willem Pors.jpgmaandag 13 mei 2019 22:10

In mijn dagelijks werk mag ik mij bezig houden met het opleiden van technisch personeel voor een landelijk erkend diploma.

Mensen van jong tot wat ouder, en vanuit allerlei culturele doelgroepen, krijgen de kans om een vak te leren en een diploma te halen, waarna ze kans hebben op een vaste baan.

Zo hebben we ook een groep statushouders in opleiding. Mensen, die hun land moesten ontvluchten en alles moesten achterlaten vanwege doodsbedreigingen. Vaak alleen, soms met hun gezin, en nu in ons land verblijven en weer aan een nieuwe toekomst mogen werken.

Nu we elkaar wat langer kennen neemt het onderling vertrouwen toe en komen de verhalen van hun verleden en wat ze allemaal meegemaakt hebben los.

Deze column is niet de plek om die verhalen te ventileren, maar gelooft u mij, ik schrok daarvan.

Nu krijgen ze na bemiddeling van een stichting hier een kans om een nieuw bestaan op te bouwen en ook een zinvolle bijdrage te leveren aan onze samenleving of wellicht zelfs aan ons dorp.

Dat is ook de visie die we als coalitiepartijen in de gemeenteraad in het coalitieakkoord hebben afgesproken. Het gemeentebestuur staat midden in de samenleving om verschillende groepen te verbinden. Zo streven we ernaar om meer grip te krijgen op de integratie van nieuwkomers, ook op lokaal gebied. Daardoor moet de arbeidsparticipatie worden verhoogd, wat past bij hun opleidingsniveau.

Als ChristenUnie zullen we ons dan ook blijvend inzetten voor de participatiesamenleving waarin mensen elkaar helpen, voor elkaar zorgen, en er voor elkaar zijn, ongeacht kleur of identiteit.

Daardoor kunnen we een bijdrage leveren aan een samenleving waarin eenieder er toe doet en meedoet. Een samenleving die is gebaseerd op naastenliefde. Een samenleving of, laat ik het maar dichterbij trekken, een dorp waarin we de focus verplaatsen van individuele doelen behalen naar zorg voor elkaar. Dus, minder ik, meer wij.

Daarom, Hardinxveld-Giessendam, met elkaar en voor elkaar!

Willem Pors, raadslid ChristenUnie

24 april 2019

« Terug

Reacties op 'Column Raadspraat Kompas: Iedereen telt mee!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.