Uw wens voor Hardinxveld-Giessendam in 2040/2050

Vierkant Aafke Ouwerkerkdinsdag 10 september 2024 19:49

Deze vraag stelden wij afgelopen zaterdag op de braderie aan u, als inwoner. Omdat we benieuwd zijn naar in wat voor dorp u zou willen wonen over 15-25 jaar. Wat wilt u graag houden? Wat zou u liever niet meer zien? Of wat zou u juist graag wel willen zien in Hardinxveld-Giessendam?

We stelden die vraag niet zomaar. Eerder is op deze plek al door mij en anderen geschreven over dat we als gemeente keuzes moeten maken. Er zijn veel grote en mooie ideeën, maar we kunnen niet alles realiseren. Om die keuzes bewust te maken werkt de gemeente aan een toekomstvisie. We denken met elkaar na over waar we naartoe willen met Hardinxveld-Giessendam. In wat voor dorp willen we wonen? Hoe zien onze woonwijken eruit? Welke voorzieningen en bedrijven zijn er?

De antwoorden op deze vragen helpen om keuzes te maken die daarbij passen. Maar we kunnen die antwoorden als gemeenteraad niet alleen bedenken. We vertegenwoordigen immers de 19.000 inwoners van ons dorp. Daarom stelden we de vraag afgelopen zaterdag aan u. Wat is uw wens voor Hardinxveld-Giessendam?

En daar kwamen mooie antwoorden op. Een aantal voorbeelden: voldoende sportgelegenheid voor iedereen; meer eenheid; activiteiten voor 12+; een levendig centrum; meer groen.

Heeft u ook een wens voor Hardinxveld-Giessendam en wilt u die met ons delen? Dat kan door te mailen naar griffie@hardinxveld-giessendam.nl.

Aafke Ouwerkerk

Column raadspraat, Kompas Hardinxveld-Giessendam, d.d. 4 september 2024

« Terug