Het nieuwe ritme | Cor van Vliet | weblog week 10-2012

Cor van Vlietdinsdag 06 maart 2012 22:16

Sinds begin dit jaar werken we in de gemeenteraad met een nieuw, maar heel duidelijk ritme. Ik kan zeggen dat ik het nieuwe ritme als heel prettig ervaar. Vorig jaar hadden we nagenoeg elke week op donderdagavond een vergadering. Hierdoor werk je eigenlijk van vakantie naar vakantie zonder de tijd om een en ander rustig te laten bezinken. Nu beginnen we elke eerste donderdag van de maand met een vrije avond. Vervolgens hebben we achtereenvolgens een fractieavond, een “Ontmoeting” en een “Debat/Besluit”. Hierdoor heb je na elke serie een rustmoment, maar vooral ook de tijd om de nieuwe ronde goed voor te bereiden. Vorige week was er tijd voor rust deze week is er tijd voor de fractie en de bijbehorende voorbereiding.

Voorbereiden debat sluiting buitenbad De Duikelaar
Voor mij wacht deze maand “Het Debat” over het voorstel van het college van B&W om het buitenbad van De Duikelaar te sluiten en het gebruik van het binnenbad te optimaliseren. Dit is het eerste voorstel dat zichtbaar een voorziening in ons dorp raakt. De bezuinigingen tot op heden zijn nog niet voor iedereen zichtbaar. Slechts als je een betrokkene bent dan merk je het. Met name in het geval van de WMO bezuiniging kan ook dit heel pijnlijk zijn.

Wanneer u over dit onderwerp iets specifieks kwijt wilt, dan bent u aanstaande donderdag van harte welkom bij ons fractiespreekuur in het gemeentehuis, vanaf 19.30!

De nog onbeantwoorde vragen
Uit de media begrijp ik dat de T@B het moment van rust heeft aangegrepen om de vragen die zij hebben gesteld met betrekking tot de kosten van de verbouwing van de raad- en trouwzaal nog eens onder de aandacht te brengen.

Ik vind het ook vreemd dat de vragen die zij hebben gesteld na twee maanden nog steeds niet beantwoord zijn. Dit wekt geen vertrouwen. Ik neem echter aan dat volgende week de beloofde duidelijkheid komt. Ik verwacht dat het WOB verzoek van de T@B daarom overbodig is en hoop dat zij dit ook niet zullen doorzetten. Het veroorzaakt enkel onnodige kosten. Ik verwacht dat door het College binnen het door de raad gestelde kader à 100.000,- en eventueel wat vanuit het regulier onderhoudsbudget is gebleven.

 

Cor van Vliet, 6 maart 2012

« Terug

Reacties op 'Het nieuwe ritme | Cor van Vliet | weblog week 10-2012'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.