Aafke Ouwerkerk (nr. 3 op de lijst)

Pasfoto Aafke Ouwerkerkzaterdag 05 maart 2022 11:45

Maak kennis met Aafke nummer 3 op onze lijst!

Wie ben je? 
Ik ben Aafke Ouwerkerk, 31 jaar, getrouwd met Dieter en moeder van Matthias, Hanne en Ize. We wonen in Boven-Hardinxveld. In het dagelijks leven werk ik als examenontwikkelaar voor mbo-opleidingen. Een ontzettend leuke baan, waarbij ik in contact kom met docenten van heel veel verschillende opleidingen en kennismaak met diverse betrokkenen in het werkveld. Het is mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan het opleiden en diplomeren van vakmensen. Ik vind daarnaast veel dingen leuk om te doen, dus de tijd die overblijft is snel gevuld. Dieter is eigenaar van een boekwinkel in Gorinchem, waar zo af en toe ook wat van mijn tijd naartoe gaat. Ook zing ik in een koor en bezoek ik graag musea. Sinds ik een aantal jaar geleden een burn-out heb gehad, ga ik wel veel bewuster met mijn tijd om en zoek ik het genieten vooral in de kleinere dingen: tijd doorbrengen met ons gezin, familie en vrienden, samen de natuur in en gewoon wat rommelen in en om het huis.

Waarom heb je je kandidaat gesteld als raadslid?
Ik ben iemand met een sterk rechtvaardigheidsgevoel en zoek daarnaast altijd naar hoe dingen beter kunnen. Ik denk dat ik die twee dingen goed kwijt kan in het raadslidmaatschap. Ik hoop als raadslid een bijdrage te kunnen leveren aan het bouwen van een leefbaar en groen dorp met aandacht voor elkaar. 

Welk onderwerp heeft (binnen de politiek) je meeste aandacht?
Ik vind het belangrijk dat iedereen gezien wordt en mee kan doen. Elk kind en elke volwassene verdient een gelijke kans om zich te ontwikkelen en een goed leven op te bouwen. 

Wanneer je een gast zou ontvangen in Hardinxveld-Giessendam, wat zou je hem dan zeker laten zien?
Ik zou diegene meenemen op een vroege ochtendwandeling over de Boven-Hardinxveldse Tiendweg. Hoewel ik geen ochtendmens ben, is dit stukje Hardinxveld toch wel op zijn allermooist in het ochtendlicht, zeker als het nog wat mistig is. Ik denk dat de volgende foto voor zich spreekt!

Foto Tiendweg

Een rondje langs de ondergelopen uiterwaarden mag tenslotte ook zeker niet ontbreken!

Wat maakt je trots op Hardinxveld-Giessendam?
De betrokkenheid die er is in ons dorp. Inwoners kijken naar elkaar om en staan voor elkaar klaar. 

« Terug