Manifest "Waardig ouder worden"

ouder_worden_grootzondag 05 februari 2017 13:08

Het manifest Waardig ouder worden is een initiatief van omroep Max, de ChristenUnie en de ouderenorganisatie KBO-PCOB, gesteund door het CDA, de SGP, de EO, de NPV en andere partners.

Zij geloven in een samenleving waarin ouderen een volwaardige plaats innemen. Een samenleving waarin zij goede zorg en liefdevolle aandacht krijgen, gewaardeerd worden om wie ze zijn en waarin zij kunnen blijven meedoen.

Veel van de ouderen zijn heel vitaal, maar anderen krijgen te maken met kwetsbaarheden van het lichaam, de geest of sociale kontakten. Maar ook zij horen erbij en zijn van betekenis.

Wij kunnen niet accepteren dat ouderen eenzaam zijn, zich overbodig of ondergewaardeerd voelen. Daarom willen we werken aan een samenleving waarin ouderen een volwaardige plaats innemen!

Steun het manifest Waardig ouder worden en werk met ons aan een Zilveren Palet, waarin we met verschillende partijen vastleggen dat we de kwaliteit van leven van al onze ouderen structureel verbeteren.

In het manifest staan de volgende voorstellen:
   1. Er komt een coördinerend bewindspersoon voor ouderenbeleid.
   2. Acceptatie en herwaardering van ouderdom.
   3. Voorkomen van eenzaamheid.
   4. Voor elkaar zorgen.
   5. Passende zorg.
   6. Zingeving

De samenleving denkt verschillend over “Voltooid leven” en wil hulp bij zelfdoding verruimen. Laten wij eens duidelijk uitspreken dat er een andere weg is waarin liefdevolle hulp en aandacht is.

Kijkt u eens op de volgende websites voor meer en uitgebreidere informatie en ondersteuning van het manifest. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid naar onze naaste.

www.waardigouderworden.christenunie.nl
www.waardigouderworden.christenunie.nl/manifest

« Terug