Vrijheid

Vlagzaterdag 13 mei 2017 12:05

In deze dagen staan we op allerlei manieren stil bij vrijheid. We gedenken wat het voor mensen heeft betekend om niet in vrijheid te kunnen leven. We gedenken wat het mensen heeft gekost om de vrijheid terug te winnen. We vieren de zegen die ervan uitgaat om in vrijheid te kunnen leven. Het zet mij ook stil bij de vraag wat vrijheid nu voor mij betekent.

We leven hier zo gemakkelijk aan voorbij. Ik ben opgegroeid in vrijheid, mijn ouders zijn opgegroeid in vrijheid en voor ervaringen met oorlog moet ik terug tot de generatie van mijn grootouders. Toch komen er in deze dagen nieuwe verhalen over leven in onvrijheid heel dicht naar ons toe. In de inspirerende interviews die de afgelopen weken in het Kompas verschenen en verschijnen met HAGI-medeburgers lees je hiervan terug. Mensen die uit eigen ervaring kunnen spreken over onvrijheden.

Ik ben vrij om in deze column te schrijven wat ik wil. Ik mag elk onderwerp beetpakken wat ik wil. Wanneer ik hierbij tegen iemands schenen schop, dan volgen er waarschijnlijk diverse goede gesprekken. Misschien een hoeveelheid boze mailtjes en in het uiterste geval misschien een cordon sanitaire. Verder zal het waarschijnlijk niet gaan. Onze HAGI-medeburgers kunnen uit eigen ervaring vertellen dat dit ook heel anders kan verlopen.

Staat deze vrijheid die je als raadslid hebt je aan? Vind je dat jouw mening ertoe doet in ons dorp? Dan nodig ik je uit om de komende periode deel te nemen aan het raadsbrede traject dat wordt opgestart om kennis te maken met de gemeenteraad. Mocht dat je bevallen, dan weet je vervolgens waarschijnlijk ook de partij te kiezen de het beste bij je past en misschien treffen we je dan wel in de nieuwe gemeenteraad van 2018!

Cor van Vliet
Raadslid ChristenUnie

« Terug