Kort verslag raadsvergadering 17 april 2008

zaterdag 03 mei 2008 20:28

De raadsvergadering van 17 april 2008 kende een korte agenda. De stukken die inhoudelijk nog besproken moesten worden waren de verkoop van een stuk grond op de hoek Sluisweg-Parallelweg en het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet voor ontwikkelingen op de locaties Koningin Wilhelminaschool en Het Fort.

De verkoop van het stuk grond ging nog wel met enige discussie gepaard. De fracties van het CDA en de T@B stemden tegen. De overige fracties stemden voor. De ChristenUnie is van mening dat dit een besluit is dat past binnen de uitgangspunten van het coalitieprogramma, namelijk om gemeentegrond waar geen verdere doelen mee zijn te verkopen. Over het krediet met betrekking tot de Koningin Wilhelminaschool en Het Fort ontstond enige onduidelijkheid hoe dit gezien moest worden in relatie tot de meest recente ontwikkelingen, namelijk gesprekken die er lopen over eventuele combinaties met de school voor speciaal onderwijs “De Akker”. Na uitleg door de wethouder bleek dat het voorbereidingskrediet sowieso nu noodzakelijk is, ook zonder dat de uitslag van genoemde gesprekken bekend is.

Verder is tijdens deze vergadering mevrouw I. Ducroffe benoemd tot administratief medewerkerster van de griffie. Hiermee is de openstaande vacature ingevuld. Mevrouw Ducroffe is geen onbekende in het gemeentehuis, ze is al jaren werkzaam als bode. Door ns raadslid Nel den Breejen-Huisman zijn namens de raad de felicitaties onder woorden gebracht.

Aan het einde van de vergadering is de motie van de ChristenUnie om Hardinxveld-Giessendam een millenium-gemeente te laten worden ter sprake gebracht. Hoewel de motie op een brede steun kan rekenen is deze uiteindelijk toch niet in stemming gebracht. De fracties van de PvdA en SGP als mede coalitie-fracties hadden de moties voor de raadsvergadering ook ondertekend. Bij de bespreking in de raad bleek dat de voorbereidingstijd voor deze fracties, maar zeker voor de oppositiefracties, wel erg aan de korte kant was geweest. Op verzoek van alle fracties is de motie dan ook aangehouden. Het college van B&W heeft toegezegd ook zich al over de inhoud van de motie te buigen. Verder zal de motie nu via de commissie Samenlevingszaken als voorstel behandeld worden zodat besluitvorming over het onderwerp millenium-gemeente in de raadsvergadering van mei zal kunnen plaatsvinden.

« Terug

Reacties op 'Kort verslag raadsvergadering 17 april 2008'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.