Terugblik kroonbede 2008

TheoVanHouwelingendonderdag 25 september 2008 20:59

Een goede vijftig mensen hebben, op 9 september 2008, de eerste kroonbedeavond in Hardinxveld-Giessendam bezocht. Een inspirerende organist, naast boeiende sprekers deed een ieder na deze bijéénkomst zeggen: "Dit is voor herhaling vatbaar.". Het comité dat de kroonbede organiseerde heeft dan ook besloten om dit D.V. volgend jaar, op dinsdagavond 8 september 2009, een vervolg te geven. Noteert u deze avond maar vast in uw agenda.
 
Het programma en de te zingen liederen werden middels een beamer op de muur geprojecteerd. Dit geheel gaf een vloeiende afwerking aan het geheel. De eerste spreker ging in op het thema "Bidden voor de overheid?!" door de vraag te stellen "Wat is bidden eigenlijk?". De kern is dat je in gesprek gaat met God. Bidden is vertrouwelijk omgaan met je Schepper. Na het voordragen van een gedicht en de bijbellezing ging de volgende spreker in op het thema. De nadruk werd gelegd op het volgende: de kroonbede voor de troonbede. Dat je de kroon, de regering, opdraagt voor de troon. De troon van God in deze. En dan is dat bidden geen vraagteken, maar een uitroepteken. De Bijbel gaat ons daarin voor.
 
In het gebed dat daarop volgde werd door de volgende spreker God gevraagd, om wijsheid, geduld en verstand te geven aan de mensen die ons regeren, om Gods zegen. Na de samenkomst werd er nagenoeg door een ieder gebruik gemaakt van de gelegenheid om nog wat na te praten onder het genot van koffie, thee, o.i.d. U hebt een goede, fijne bijéénkomst gemist als u er niet was. Nogmaals, bij deze vast uitgenodigd voor volgend jaar.
 
Theo van Houwelingen,
namens het comité Kroonbede

« Terug

Reacties op 'Terugblik kroonbede 2008'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.