ChristenUnie gaat voor 1500 woningen

donderdag 11 januari 2007 20:36

De gemeente Hardinxveld-Giessendam en de provincie Zuid-Holland verschillen van inzicht over de berekening van de woningbehoefte in Hardinxveld-Giessendam. Daarbij gaat het om de vraag hoeveel woningen er moeten worden gebouwd tot het jaar 2025. De gemeente gaat uit van de bouw van 1700 woningen, terwijl de provincie rekent met ruim 1100 te bouwen woningen.

De ChristenUnie heeft in de commissie Grondgebiedzaken een alternatief model gepresenteerd met de bedoeling tot een werkbaar compromis te kunnen komen. In dit voorstel worden tot 2015 ruim 300 woningen meer gebouwd dan de provincie wil en wordt tegelijkertijd gemonitord hoe de woningbehoefte zich de eerstkomende jaren ontwikkelt. Aan de hand daarvan zouden de ambitieuze plannen van de gemeente Hardinxveld-Giessendam indien nodig kunnen worden bijgesteld.

Het ChristenUnie-model houdt in dat er op korte termijn een behoorlijke inhaalslag wordt gemaakt in zowel Boven- als Beneden-Hardinxveld. In het plan wordt uitgegaan van de bouw van in totaal ruim 1500 woningen tot het jaar 2025.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie gaat voor 1500 woningen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.