In de media: "Scheppingsopdracht ChristenUnie: ‘bomen langs snelweg’"

woensdag 06 juni 2007 19:52

De Hardinxveldse partijen ChristenUnie en het CDA maken zich zorgen over de vervuiling van de aarde. Beiden dienden donderdag, tijdens de raadsvergadering, een motie in om het college aan te sporen een bijdrage te leveren aan de verbetering van het milieu.
 
De ChristenUnie, die zich beriep op een rapport van de Verenigde Naties, wil de Co2 uitstoot tegengaan met de planting van bomen langs snelweg A15. De ChristenUnie: ,,We moeten zuinig omgaan met de aarde, we hebben hem tenslotte in bruikleen. Een bijdrage leveren aan het klimaatprobleem zien wij als een scheppingsopdracht.” De motie werd met één tegenstem van de VVD aangenomen. Wethouder Boerman voegde toe dat het voorstel past binnen het groenbeleidsplan.
 
Het CDA stelde in een andere motie voor om de nog te bouwen sporthal in West III te voorzien van energiezuinig materiaal als, koude-warmte opslag, zonnecollectoren en energiezuinige verlichting. De motie werd aangenomen. Boerman kon tot grote vreugde van alle partijen melden dat het college al voorwerk heeft gedaan naar energiezuinige voorzieningen. ,,Het budget voor de sporthal is krap, maar we kijken o.a. naar hoger issolatiemateriaal, energiezuinige verlichting en lichtcollectoren in de dakbedekking.”
 
Bron: Het Kompas editie Hardinxveld-Giessendam, 6 juni 2007

« Terug

Reacties op 'In de media: "Scheppingsopdracht ChristenUnie: ‘bomen langs snelweg’"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.