Eénrichtingsverkeer Over 't Spoor?

standaardvrijdag 08 juni 2012 20:08

Op zaterdag 2 juni 2012 zijn de gemeenteraadsleden van de ChristenUnie op de fiets de wijk Over ’t Spoor ingetrokken. Bewoners aan de Spoorweg vroegen aandacht voor het zware verkeer dat voor hun woningen langs komt. “We kunnen precies zien als het vast staat op de A15, dan loopt het hier vol.”

De hoeveelheid verkeer en het gewicht daarvan zijn te zien aan de diepe sporen die het verkeer heeft achtergelaten in de Spoorweg. De overlast van de spoorwegovergang lijkt wel wat mee te vallen. Om de 8 minuten gaan de bomen dicht en open. ’s Middags tussen vier en half zes is het wel druk, maar verder gaat het wel.

Tijdens de fietstocht zijn de fractieleden en de wethouder door diverse mensen aangesproken. Het parkeren en het verkeer zijn wel de meest voorkomende problemen. De straten zijn smal, veel mensen hebben meer dan één auto. Ook staan er nogal wat bedrijfsbussen die veel plek in nemen. Op diverse hoeken zijn gele strepen gezet, maar als de straat volstaat wordt er toch geparkeerd. Soms is het zelfs zo erg dat de brandweer er niet eens door kan. Voor een aantal bewoners ligt de oplossing wel voor de hand, gewoon éénrichtingsverkeer, zoals in Boven-Hardinxveld.

Voor de fractie van de ChristenUnie heeft dit bezoek behoorlijk wat opgeleverd. Veel vragen en opmerkingen die aan het college van burgemeester en wethouders zullen worden voorgelegd. Maar niet alleen klachten. Er zijn veel bewoners die er al heel veel jaren met veel plezier wonen. In een wijk waar ze niet weg willen en die met de realisatie van de nieuwe woningen in project “Het Perron” echt opgeknapt is. Kortom, weer een goed bezoek in deze wijk. In september gaat de ChristenUnie weer op de fiets een wijk in.

« Terug

Reacties op 'Eénrichtingsverkeer Over 't Spoor?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juni

april

maart

februari