Veiligheid bij wegenonderhoud

zaterdag 01 september 2012 23:30

Deze week stond een startnotitie op de agenda voor het opstellen van een nieuw wegenbeheerplan. Dat gaat voornamelijk om een meerjaren onderhoudsprogramma, maar ook het benoemen van een beeldkwaliteitsniveau en bijbehorend onderhoudsniveau.

En dat binnen de financiële mogelijkheden die er momenteel zijn.


De ChristenUnie is van mening dat de openbare weg vooral veilig en de openbare ruimte er netjes uit moet zien. Daar is een onderhoudsprogramma voor nodig dat nu na 10 jaar weer bijgesteld moet worden. Vooraf heeft de ChristenUnie vragen gesteld om erop te wijzen dat rekening gehouden dient te worden met zettingen en dat de raad een keuzemodel moet worden voorgelegd over de gewenste beeldkwaliteit met kostenplaatje in onderscheiden delen van onze gemeente.

 

Bij wegenonderhoud worden ook inspecties gehouden om de kwaliteit te controleren. Is tussentijds onderhoud nodig dan wordt dit opgenomen in een onderhoudsbestek voor het komende jaar. De ChristenUnie heeft erop gewezen dat onveilige situaties niet kunnen wachten op een onderhoudsbestek maar middels spoedreparaties dienen worden aangepakt. Op voorstel van de T@B, gesteund door de ChristenUnie, neemt wethouder Boerman het idee mee om fiets- en wandelpaden een hogere onderhoudsprioriteit te geven dan de wegen voor snelverkeer. Hierdoor wordt vervoer per fiets gestimuleerd. Een onderwerp waar de ChristenUnie regelmatig aandacht voor vraagt.  

 

Kees Pille

Fractievoorzitter


« Terug

Reacties op 'Veiligheid bij wegenonderhoud'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juni

april

maart

februari