Een ontmoeting, MAG dat?

Cor van Vlietdonderdag 13 oktober 2016 22:15

In het Kompas van 12 oktober schreef ons raadslid Cor van Vliet de volgende column:

De afgelopen maanden is er met veel sportverenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties gesproken over de MAG (Maatschappelijke Agenda). De MAG is de nieuwe naam voor het subsidiebeleid. In de MAG komt het cultuur-, sport- en welzijnsbeleid van de gemeente samen. Het subsidiebeleid is aan vernieuwing toe omdat nieuwe initiatieven niet goed ondersteund kunnen worden (alle uitgaven liggen meerjarig vast) en omdat er veel administratieve lastendruk wordt ervaren.

De MAG kan mogelijk een oplossing bieden voor deze twee problemen. Tegelijkertijd geeft de MAG ook heel veel onduidelijkheid, omdat ook al het goede van het subsidiebeleid wordt achtergelaten. Subsidies aan individuele partijen worden bijvoorbeeld stopgezet. Wat voor gevolgen heeft dit voor de bibliotheek, of voor de Speel-in? Voor ons staat als een paal boven water dat hierin niets hoeft te veranderen!

Al met al roept het voorstel bij ons heel veel vragen op. Vragen waar we graag met u over in gesprek zouden gaan in het gemeentehuis in een Ontmoeting, maar dit wordt door de coalitiepartijen geblokkeerd! Een Ontmoeting over het uiteindelijke raadsvoorstel vinden de T@B en de SGP niet wenselijk. Dit betekent dat u niet meer uw mening kunt geven over de voorstellen voor de gehele raad. Natuurlijk kunt u nog wel alle partijen afgaan, of u reactie schriftelijk delen, maar dit vraagt veel meer tijd.  

Gelukkig hebben wij goede contacten met veel van de betrokkenen partijen en kennen we daarom hun mening en vragen. We houden ons aanbevolen voor uw inzichten over de MAG mocht u die nog niet met ons gedeeld hebben!

In het komende debat kunt u van ons een inbreng verwachten waarin niet alleen oplossingen worden gezocht voor de ervaren problemen, maar waarin we ons ook hard maken voor het behouden van de dingen die goed gaan!

 

ChristenUnie,

Cor van Vliet

« Terug

Reacties op 'Een ontmoeting, MAG dat?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.