Bezoek De Blauwe Zoom smaakt naar meer

bezoek-De-Blauwe-Zoomvrijdag 22 april 2011 12:54

Op zaterdagmorgen 9 april 2011 heeft de fractie van de ChristenUnie een bezoek gebracht aan de wijk ‘De Blauwe Zoom”. Van 10 tot 12 uur zijn we met de fiets en te voet door de wijk getrokken om bewoners te ontmoeten.  We hebben daarbij verschillende bewoners gesproken. De Blauwe Zoom blijkt een heel prettige omgeving te zijn om te wonen en ook de onderlinge contacten zijn goed.

Natuurlijk zijn er ook zaken voor verbetering vatbaar. Zo vroegen enkele bewoners ons hoe het staat met de plannen voor een speelplaats nabij sporthal De Appelgaard. Er wonen nu al veel kinderen in de Blauwe Zoom, dus is daar zeker behoefte aan. De fractie gaat hierover een schriftelijke vraag stellen aan het college.

Als fractie waren we ook benieuwd naar  de ervaringen met het gebruik van sporthal De Appelgaard. We hadden hiervoor een afspraak met de heren Remans en Van Houwelingen van korfbalvereniging Vriendenschaar. De sporthal  voldoet aan de behoeften van de vereniging, maar een aantal zaken laat te wensen over: de sporthal wordt niet voldoende schoongemaakt en vrijwilligers van de verenigingen moeten veel tijd besteden aan het opruimen van rommel. De heren van Vriendenschaar gaven aan, dat zij een beheerder misten. Ook is er behoefte aan een vorm van horeca. De verenigingen zijn blij met het bestaan van deze sporthal, want daardoor behoeven zij in het winterseizoen veel minder vaak trainingsruimte buiten Hardinxveld-Giessendam te zoeken.  Ook over de schoonmaak en het toezicht in de sporthal zal de fractie van de ChristenUnie een vraag stellen aan het college.

Voor ons als fractie was het een nuttige en plezierige gelegenheid om de ervaringen van bewoners van een nieuwe wijk uit hun eigen mond te horen. Wat ons betreft komen er in de komende maanden nog een aantal wijken aan de beurt.

Anita IJzerman

« Terug

Reacties op 'Bezoek De Blauwe Zoom smaakt naar meer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.