Leerzame fietstocht door Boven-Hardinxveld

banner-bezoek-Boven-Hardinxdonderdag 16 juni 2011 19:57

Na het bezoek aan De Blauwe Zoom zijn de raadsleden van de ChristenUnie zaterdag 11 juni 2011 op de fiets naar de “Zuidoost”-hoek van Boven-Hardinxveld gegaan. Het weer werkte niet echt mee, maar de gemeenteraadsfractie heeft een goede indruk gekregen van een aantal zaken dat de inwoners aldaar bezighoudt.

Renovatiewerkzaamheden
Het bezoek begon bij de huisartsenpraktijk aan de Drijverschuit, waar de fractie werd geïnformeerd over de plannen van de artsen voor deze locatie. Vervolgens werd een aantal gesprekken gevoerd met inwoners die te maken hadden met de renovatiewerkzaamheden in Boven-Hardinxveld. De mensen zijn blij met het eindresultaat, maar de renovatie leverde ook een aantal kritische kanttekeningen op. Dit varieerde van stalen rijplaten die weken blijven liggen, via verschillende soorten bestrating die tot verwarring leiden bij parkeren op eigen erf, via een bushokje met een niet zo handig geplaatste informatiepaal tot een werkdepot bij basisschool De Regenboog, dat bij aan- en uitgaan van de school soms tot gevaarlijke situaties leidde. Voor zover zaken nog niet waren gemeld, is de inwoners aangeraden om opmerkingen en klachten altijd door te geven aan de gemeente, zodat naar een oplossing gezocht kan worden. De gevaarlijke situatie bij de basisschool is door de gemeente met de aannemer besproken en er zijn afspraken ter verbetering gemaakt. 

Ondergrond
Verder zag de fractie dat bij de speelplaats aan de Ferdinand Bolstraat een ondergrond is aangebracht die tot onveiligheid kan leiden voor spelende kinderen. Het probleem is bij de gemeente gemeld door de omwonenden en zal hopelijk snel verholpen worden.

De fractie van de ChristenUnie kijkt terug op een leerzame ochtend met interessante ontmoetingen en hoopt de komende maanden nog meer wijken langs te gaan. Wellicht ziet u hen binnenkort op de fiets in uw wijk.

« Terug

Reacties op 'Leerzame fietstocht door Boven-Hardinxveld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.