Raadsinbreng Beheerplan Openbare Verlichting

KeesPilledinsdag 19 september 2006 11:33

Voor de raadsvergadering van donderdag 14 september 2006 stond het punt "Beheerplan openbare verlichting" op de agenda. Hieronder de inbreng van ChristenUnie-raadslid Kees Pille met betrekking tot dit agendapunt:



Meneer de voorzitter,

Goed licht betekent meestal goed zicht. Dat willen we bereiken met verlichting langs de openbare weg. Een beheerplan is daarbij geen overbodige luxe, maar noodzaak om de financiële middelen tijdig in de begroting op te nemen en onderhoud met zonodig vervanging ook uit te voeren. Daarvoor is de afgelopen jaren onvoldoende aandacht geweest.

In de nota komt het woord veiligheid veelvuldig voor. En terecht, want licht bevordert veiligheid. De ChristenUnie vraagt raad en college aandacht te geven aan drie zaken.

1) Kijk nog eens goed naar de waarneembaarheid van zebrapaden in het algemeen en op de kruising Buitendams/Weideveld in het bijzonder. Daar hoef ik nu geen toelichting op te geven, gezien de brieven die ons regelmatig hierover bereiken.

2) Werk aan een hogere ambitie voor bestaande gebieden. Als we als beleid zien omschreven dat de verlichting in bestaande wijken niet behoeft te voldoen aan het politie keurmerk, dan begrijpen wij dat dat keumerk niet zomaar haalbaar is. Maar in een beleidsplan kan je op z'n minst streven naar het niveau dat bij dat keurmerk behoort. Nu heeft het beleidsplan geen houdbaarheidsdatum, dus het plan kan op dit punt worden bijgesteld zodra de financiële situatie dat toelaat.

3) Als milieubewuste partij wijst onze fractie op mogelijkheden met zonnecellen en panelen. In de nieuw te bouwen wijk moet dat mogelijk zijn.

Voorzitter, wij stemmen in met uw voorstel. Daarbij merken wij tot slot op: Goede verlichting is nog geen garantie voor goed gedrag. Het zal er zeker aan bijdragen. In dat verband kunnen wij lichtdragers zijn.

Kees Pille



Relevante documenten:

- Raadsstuk "Beleidsbeslissingen Beheerplan Openbare Verlichting"

« Terug

Reacties op 'Raadsinbreng Beheerplan Openbare Verlichting'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006

november

oktober

september

augustus

juli

april

maart

februari

januari