Raadsinbreng Centrumplan

KeesPilledinsdag 19 september 2006 11:50

Voor de raadsvergadering van donderdag 14 september 2006 stond het punt "Centrumplan" op de agenda. Hieronder de inbreng van ChristenUnie-raadslid Kees Pille met betrekking tot dit agendapunt:



Meneer de voorzitter,

Niet mouwen, maar bouwen. Zo klinkt een bekende leus. Vele jaren speken we al over de noodzaak van een opgewaardeerd winkelcentrum. Dat lijkt nu eindelijk te gaan gebeuren. Hoewel, kan de eerste paal nu echt pas in 2008 de grond in? (Volgens wethouder Cor de Jong (ChristenUnie) is dat inderdaad het geval vanwege o.a. de noodzakelijke verplaatsing van de reinwaterkelder.) Dan stel ik voor om het voorbeeld van de volleybalvereniging te volgen en volgend voorjaar een beachparty te organiseren.

Wij zijn verheugd met de plannen die voorliggen, al had de ChristenUnie voor planonderdeel V een andere keuze gemaakt. Het alternatieve plan gaf minder bouwvolume en meer ruimte voor openbaar groen. Helaas stond de ChristenUnie aleen in deze keuze. Wel bent u in belangrijke mate tegemoet gekomen aan de bezwaren van de bewoners van de Troelstrastraat. De bebouwingsgrens is iets naar achter verschoven en de verdiepingen nog iets verder terug. Maar nog onvoldoende voor een laanbeplanting, zoals dat in het groenbeleidsplan staat genoemd.

Tenslotte het parkeren. Ik zou van de andere fracties willen horen of zij bereid zijn om te investeren in een grotere openbare parkeergarage. De ChristenUnie ziet dit als een unieke kans. De andere fracties vonden dit een interessante gedachte zodat in de commissie Grondgebiedzaken hierover nog verder zal worden gesproken. Het al dan niet invoeren van betaald parkeren zal hierbij worden betrokken.

Kees Pille



Relevante documenten:
- Raadsstuk "Centrumplan: Overeenkomst Ahold/IJsselhof en krediet sloopwerkzaamheden"

« Terug

Reacties op 'Raadsinbreng Centrumplan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006

november

oktober

september

augustus

juli

april

maart

februari

januari