Wie is Jan Nederveen? Maak kennis met ons nieuwe raadslid.

JanNederveendinsdag 11 april 2006 23:16

Doordat Cor de Jong zijn wethouderschap na de vorming van het nieuwe college zal voortzetten, treedt Jan Nederveen toe tot de fractie van de ChristenUnie.

Middels een kort interview maken we kennis met hem.

Wie is Jan Nederveen?
" Ik ben 41 jaar oud, geboren te Hardinxveld-Giessendam en werk als facilitair manager bij UWV (regio Utrecht). Ik ben getrouwd met Erna, heb twee dochters van respectievelijk 17 en 15 jaar en een zoon van 9 jaar. In 2004, na bijna twintig jaar in Zeeland te hebben gewoond, weer teruggekeerd naar de 'geboortegrond'. De reden voor deze terugkeer ligt in veranderingen binnen de werkkring."
 
Vanwaar jouw interesse en gedrevenheid voor de lokale politiek? Wat is jouw drijfveer?
"De politieke interesse zal waarschijnlijk in mijn genen zitten. In mijn jeugd was de lokale politiek altijd 'onderdeel' van het gezinsleven. Maar ik vind de politiek ook gewoon leuk. Bezig zijn met de dingen die het dorp, je medeburgers en jezelf aangaan. Daarnaast vind ik het leuk om juist met mensen die vanuit diverse achtergronden / levensovertuigingen komen samen tot oplossingen en compromissen te komen. Vanuit de verschillen naar eenheid zoeken. Bovenal voel ik me ook geroepen om vanuit mijn geloofsovertuiging verantwoordelijkheid te nemen waar dat kan. Raadslidmaatschap is een heel mooi middel om aan deze verantwoordelijkheid vorm te geven."
 
Wat kunnen we van jou verwachten en wat zijn jouw verwachtingen?
"Van mij mag verwacht worden dat ik eerst een periode vooral zal gebruiken om veel te luisteren en daaruit te leren. Natuurlijk zal ik op beleidsterreinen die ik vanuit de fractie 'in portefeuille' heb me zo spoedig mogelijk inwerken en inlezen. Om dan ook snel de mening van de fractie op die vlakken te kunnen uitdragen.
Ik ben iemand die graag vanuit de inhoud op basis van concrete argumenten het debat aangaat. Mooie woorden zijn prima, maar het moet wel over iets gaan en tot een goed resultaat leiden.
Voor wat betreft mijn verwachtingen hoop ik, en ik reken daar ook al wel een beetje op, dat de intentie zoals deze uit het coalitieprogramma spreekt bewaarheid kan worden. Dan kan er constructief, waarschijnlijk niet zo snel als iedereen zou wensen, maar toch, gebouwd worden aan een financieel gezonde gemeente waar het goed en leuk wonen en vertoeven is.
En als deze intentie inderdaad word ingevuld zal er binnen de raad, tussen raad en college, maar vooral ook tussen bestuurders en burgers een open communicatie zijn en een vertrouwensband ontstaan."

« Terug

Reacties op 'Wie is Jan Nederveen? Maak kennis met ons nieuwe raadslid.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006

november

oktober

september

augustus

juli

april

maart

februari

januari