Convenant Jong Proef Preventie Methodiek

NIXdinsdag 19 mei 2015 15:15

Onze motie alcohol bewuste verenigingen leidt tot sluiten convenant Jong Proef Preventie Methodiek in Hardinxveld-Giessendam. Door middel van deze methodiek wordt door samenwerking beoogd alcoholgebruik onder jongeren verder terug te dringen. Niet door harde handhaving, maar door gezamenlijk met de horeca ondernemers en de sportverenigingen de uitdaging aan te gaan om dit te bewerkstelligen, samenwerken in plaats van toezicht en handhaving. Een resultaat waar we als gemeenschap trots op mogen zijn!

Mede dankzij inzet van de ChristenUnie is in Nederland de leeftijd waarop alcohol gekocht mag worden verhoogd naar 18 jaar (zie http://www.christenunie.nl/nl/standpunten/zorg-welzijn-en-sport#faqItem2276). Deze maatregel op zich is niet de oplossing om alle problematiek rondom alcohol op te lossen. Eind 2013 heeft onze fractie dan ook het initiatief genomen om een motie op te stellen. In deze motie werd het college opgeroepen samen met de verenigingen aanvullende afspraken te maken om het alcohol gebruik onder jongeren nog verder te verminderen.

Ondertussen is er ruim een jaar verstreken. In het ‘politieke landschap’ is veel veranderd. Als partij zijn we van de coalitie naar de oppositie geschoven. Het nieuwe college is echter voortvarend verder gegaan met het uitwerken van de opdracht uit 2013. Wat heeft geleid tot het resultaat van vandaag. Er is niet alleen een convenant gesloten met de verenigingen (para commerciële instellingen), maar ook met de horeca ondernemers / supermarkten / slijterijen. In beide gevallen spreken we niet over één, of over enkele partners, maar over veel partners. Bij elkaar dertig! Het gezamenlijke belang is gevonden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
JPPM Convenant commercieel Hardinxveld Giessendam (ongetekend)87,0 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload
JPPM Convenant Paracommercieel Hardinxveld Giessendam (ongetekend)66,4 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload
Motie Alcohol bewuste verenigingen3,0 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Convenant Jong Proef Preventie Methodiek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari