Persbericht: ChristenUnie Hardinxveld-Giessendam nog niet overtuigd door rapport en voorstel college

Jan Nederveenvrijdag 03 juli 2015 21:00

Op woensdag 1 juli jl. publiceerden wij bijgaand persbericht over onze insteek ten aanzien van het debat op 2 & 9 juli.

Hardinxveld-Giessendam - Het voorstel van het college van B&W én het rapport van BMC roepen bij de fractie nog veel vragen op. Veel is nog onzeker. Risico’s zijn positief ingeschat. Vergelijkingen ontbreken. De vragen zijn inmiddels ingediend bij het college. Een ledenraadpleging heeft plaats gevonden. De conclusie is dat  de fractie nog steeds kansen in de Alblasserwaard ziet.

Op 2 en 9 juli bespreekt de raad van Hardinxveld-Giessendam een voorstel tot toetreding bij Drechtsteden. De fractie van de ChristenUnie is niet overtuigd door het collegevoorstel. Fractievoorzitter Jan Nederveen: Door onze ambtenaren, Drechtsteden, Gorinchem, BMC en de accountant is afgelopen maanden heel veel werk verzet. Hiervoor hebben we buitengewoon veel respect. Er is in korte tijd veel gebeurd.

Toch bevat het voorstel nog heel veel onzekerheden. Sommige belangrijke vergelijkingen zijn nog niet gemaakt. Over deze onzekerheden hebben we een aantal indringende vragen gesteld. Veel financiële zaken zijn aannames. De accountant zegt dat hij deze niet kan beoordelen.

De ChristenUnie vindt het kwalijk dat het college nog geen manier heeft bedacht hoe ze met die risico’s zullen omgaan. Zeker omdat veel risico’s positief lijken ingeschat

Nog schrijnender is dat er geen vergelijking is gemaakt voor mensen die afhankelijk zijn van een uitkering, mensen die werken bij de sociale werkplaats of mensen die een beroep doen op de WMO. Dit is nu net de groep die zou moeten verhuizen van Alblasserwaard naar Drechtsteden. Als ChristenUnie staan we pal voor de belangen van deze groep mensen!

Het belang van de inwoner staat voor de ChristenUnie op de eerste plaats. Alles wat in het gemeentehuis gebeurt staat ten dienste van inwoners  Vanuit dit perspectief is de manier waarop je dat organiseert slecht een middel en is zelfstandigheid geen doel. Het is een manier waarop je dienstverlening aan burgers kan regelen. De manier waarop je het regelt mag nooit op de eerste plaats komen.

Voor de ChristenUnie is Drechtsteden daarom niet de enige optie. Het aanbod van Gorinchem verdient zeker nog nadere uitwerking. Ook prikkelt de vraag of het rapport Schutte toch niet te snel aan de kant is gelegd.

Fractievoorzitter ChristenUnie
Jan Nederveen

« Terug

Reacties op 'Persbericht: ChristenUnie Hardinxveld-Giessendam nog niet overtuigd door rapport en voorstel college'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari