Koninklijke onderscheiding Cor Voorberg en Nel den Breejen-Huisman

dinsdag 16 maart 2010 19:20

Dinsdag 9 maart jl. was het dan zover. Na 12 jaar trouwe dienst namen Cor Voorberg en Nel den Breejen-Huisman afscheid van de gemeenteraad.  En ze hebben het verdiend. Twaalf jaar hard werken met ongelooflijk veel leeswerk, uren vergaderen en op onderzoek in het veld. Het heeft Hare Majesteit behaagd om hen samen met nog enkele andere raadsleden te onderscheiden met een eremedaille in de Orde van Oranje Nassau, aldus burgemeester Wiebosch- Steeman. Cor en Nel, van harte gefeliciteerd!!

Het was in 1998 dat de RPF en GPV samen de verkiezingen ingingen waardoor er zetelwinst werd geboekt van 3 naar 4. Naast Theo van Houwelingen als lijsttrekker kwamen Nel den Breejen, Cor Voorberg en Kees Pille nieuw in de raad. Twee jaar later was de ChristenUnie een feit.

Sociale gezicht
Nel ontwikkelde zich als het sociale gezicht van de ChristenUnie door zich sterk te maken voor de zwakken in de samenleving. Zij bouwde een zodanige dossierkennis op dat er weinig tegen haar mening was in te brengen. Nel was onze Margaret Thatcher. Waar zij haar tanden inzet, laat ze niet meer los, zo hebben we ervaren. Nel had in de fractie haar eigen plaats met haar onmisbare vrouwelijke intuïtie. Zij was ook nestor van de raad en heeft dan menig raadslid, burgemeester of griffier toegesproken. Bij het afscheid hebben we Nel de volgende tekst mee gegeven:

“Wie de HERE verwachten, putten nieuwe kracht; zij varen op met vleugelen als arenden; zij lopen, maar worden niet moede;  zij wandelen, maar worden niet mat”. (Jes.40:31 NBG)

Bewogen bestuurder
Cor bleek al snel te beschikken over leidinggevende kwaliteiten. Zijn analytisch vermogen was zelfs voor de fractie soms een stap te ver. Zijn vakkundigheid op het gebied van woningbouw en ruimtelijke ordening wist hij prima te benutten waardoor de ChristenUnie zich heeft weten te profileren als een deskundige fractie op dit gebied.  Hij was dan ook jarenlang voorzitter van de commissie Grondgebiedzaken. Cor, veel heb ik op dit gebied van je geleerd en mogen toepassen. Hij is niet echt een politiek dier maar een bestuurder die gaat voor het belang van heel ons dorp. Zijn inbreng was op tijd en vaak beslissend. Zijn stempel hangt letterlijk op de entree-borden van Hardinxveld-Giessendam met de logo-bordjes “Millenniumgemeente”. En dat tekent Cor z’n hart voor hulpverlening, eerlijkheid en rechtvaardigheid. De tekst die Cor mee kreeg is alsvolgt:

“De eeuwige God is jou een woning en onder je Zijn eeuwig dragende armen”. (Deut.33:27a)

Nel en Cor, Hartelijk dank voor jullie geweldige inzet. Wij wensen jullie Gods zegen toe samen met Piet, Leni en allen die jullie lief zijn.

Namens de fractie,
Kees Pille

« Terug

Reacties op 'Koninklijke onderscheiding Cor Voorberg en Nel den Breejen-Huisman'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010

november

oktober

juni

mei

april

maart

februari

januari