Motie vanwege VNG-besluit Israël

Kees Pilledonderdag 07 oktober 2010 20:39

De gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam heeft donderdag 7 oktober 2010 een motie aangenomen naar aanleiding van de weigering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om een delegatie Israëlische burgemeesters te ontvangen. De motie werd op initiatief van ChristenUnie-fractievoorzitter Kees Pille ingediend door de gezamenlijke politieke fracties van SGP, PvdA, Tab, CDA, VVD en ChristenUnie.

Volgens de VNG ligt het bezoek van de delegatie politiek gevoelig omdat ook de burgemeesters van zes Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanover zouden meekomen. De gemeenteraad heeft het college van burgemeesters en wethouders echter opgedragen de VNG duidelijk te maken dat de gemeente het besluit van de VNG niet steunt en de VNG op te roepen alsnog een gezelschap uit het openbaar bestuur van Israel te willen ontvangen.

De gemeenteraad stelt dat de VNG een vertegenwoordigend orgaan beoogd te zijn van alle gemeenten in Nederland en dat in een ontmoeting met een internationaal gezelschap eventuele maatschappelijke en politieke zorgen ter sprake kunnen worden gebracht. “Een aanvraag voor kennismaking met lokale overheden geeft blijk van interesse in de Nederlandse democratische staatsinrichting op lokaal niveau en zou in beginsel positief beoordeeld moeten worden”, aldus de gemeenteraad.

« Terug

Reacties op 'Motie vanwege VNG-besluit Israël'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010

november

oktober

juni

mei

april

maart

februari

januari