Krokodillentranen van de T@B

Kees Pillewoensdag 23 juni 2010 21:13

De ChristenUnie roept de T@B op om de krokodillentranen te drogen en constructief aan de slag te gaan. Ruim twee maanden na de collegevorming spiegelt deze partij in een flyer haar kiezers het beeld voor dat de partij alle kansen voor deelname aan een college is ontnomen. Zou er nog iemand zijn die de voortdurende verdraaiing van feiten gelooft? 

Wie de berichtgeving in de media heeft gevolgd weet wel beter. Met veel geduld en uithoudingsvermogen heeft de ChristenUnie de lokale partij en haar kiezers uiterst serieus genomen door ze tot deelname aan een coalitie met ChristenUnie en SGP te bewegen. De partij dacht echter met de keuze voor eigen belang meer te bereiken dan met de keuze voor het algemeen belang en heeft zich niet gerealiseerd dat je om iets te kunnen bereiken moet kunnen samenwerken.

De bijdrage van de fractievoorzitter van de T@B tijdens de raadsinstallatie was inderdaad spraakmakend vanwege de omkering van de werkelijke gang van zaken. De ChristenUnie heeft in haar formatieverantwoording onder het motto “respect maakt gunnend” alle partijen opgeroepen met respect en constructief met elkaar op te trekken en zo perspectief te bieden voor een succesvolle inbreng van alle fracties.

Tot nog toe heeft de T@B hier weinig van begrepen. Maar wil ze over vier jaar enige kans maken om echt wat voor de kiezer te betekenen dan kan ze maar beter nu reeds beginnen met vertrouwen te winnen bij de collega raadsleden. Zij zullen daarvoor de vier jaar hard nodig hebben. De ChristenUnie heeft laten zien dat een coalitieprogramma mogelijk is dat recht doet aan alle kiezers.

Kees Pille
fractievoorzitter

« Terug

Reacties op 'Krokodillentranen van de T@B'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010

november

oktober

juni

mei

april

maart

februari

januari