Sporthal in Boven-Hardinxveld stap dichterbij

Cor van Vlietvrijdag 11 juli 2014 23:04

Onze fractie heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van de financiële middelen voor de bouw van een sporthal in Boven-Hardinxeld. Wij wensen de stichting heel veel succes bij het werk dat nu gaat volgen!

Onder dit bericht onze bijdrage aan het debat over dit onderwerp.

Geachte voorzitter,

Ik wil de bijdrage van de ChristenUnie beginnen met een dankwoord aan de wethouder. Wij zijn erg tevreden dat er na het besluit van 30 januari nu alweer en besluit wordt voorgesteld. De stichting kan er tenslotte niets aan doen dat wij in dit huis elke vier jaar een stoelendans houden. Vanuit ons gezichtspunt is het proces hierdoor niet onnodig vertraagd. Daar zijn wij erg blij mee!

Los van het feit dat er nu sprake is van en samenwerkingovereenkomst in plaats van een intentieverklaring – wat opzich zelf natuurlijk al een hele grote stap vooruit is – heeft onze fractie zich afgevraagd wat er ondertussen is verandert. We kwamen hierbij tot de volgende punten: Er is en afspraak over eventuele leegstand in de Wielewaal en De Appelgaard. Daarnaast is er een bijdrage aan de grondexploitatie De Regenboogschool overeengekomen. Door beide afspraken is het risico voor de gemeente gedaald. Ook de exploitatie van de stichting bevat naar ons idee een sterkere basis. De instandhoudingsbijdrage blijkt namelijk hoger uit te vallen, dan eerder aangenomen.

Wij willen de wethouder wat betreft de instandhoudingsbijdrage nog wel scherpte meegeven. Veertig jaar is tenslotte een hele lange termijn. Ondanks het feit dat het project nu niet duurder is dan een gymzaal, is dat voor ons geen reden om per definitie veertig jaar te blijven betalen. Wat ons betreft wordt de bijdrage dan ook blijvend getoetst aan noodzaak. Dit kan eenvoudig door de afspraak dat de stichting de komende veertig jaar jaarlijks inzicht gaat geven aan het College van B&W in de jaarrekening en de begroting van de stichting. Wij verwachten dat de wethouder deze afspraak nog gaat maken!

Ten tweede hadden wij graag gezien dat het onderwerp omzet horeca / pacht inkomsten voor de gemeente een plek hadden gekregen onder artikel 6 (over risicobeheersing) van de samenwerkingsovereenkomst. Wij verwachten dat ook dit punt in de nadere afspraken nog een plek krijgt.

Ik wilde afsluiten met een citaat van dhr. Koppelaar (voorzitter van de stichting) zoals ik dat las in het persbericht van de gemeente. Hij zegt het volgende: “Ik ben vooral blij dat er voor de sporters en leerlingen van de scholen in Boven-Hardinxveld een eigentijdse sportvoorziening gaat komen!”  Voor deze sporters en leerlingen steekt, denk ik, vooral het stichtingsbestuur maar ook wij als partij energie in dit project!

De uitspraak van dhr. Koppelaar bevat het argument voor onze fractie om met het voorliggende voorstel in te stemmen! We doen dit allemaal omdat we een mooie voorziening willen neerzetten voor de schoolkinderen en de sporters. Dit kan met het voorliggende voorstel onder aanvaardbare risico’s.

 

10 juli 2014, Cor van Vliet

« Terug

Reacties op 'Sporthal in Boven-Hardinxveld stap dichterbij'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

september

juli

mei

april

maart

februari

januari