Stille week | Cor van Vliet | weblog week 14-2012

Cor van Vlietdinsdag 03 april 2012 20:54

Deze week staat in de christelijke wereld bekend als de ‘stille week’. Dit omdat het de week is voor Goede Vrijdag en Pasen. In deze week staan christenen stil bij de manier waarop Jezus de relatie tussen mensen en God weer heeft hersteld. Dit heeft hij gedaan door zijn eigen leven te geven en vervolgens de dood te overwinnen. Dit maakt mij aan een kant heel erg stil, omdat het je confronteert met alles wat je zelf niet kan. Aan de andere kant maakt het je ook heel blij, omdat het tegelijkertijd toekomst en hoop geeft.

Ik schrijf bovenstaande dingen zo stellig, omdat ik geloof dat dit daadwerkelijk is gebeurt. Wanneer je dit zelf niet zo stellig wilt/kunt zeggen, dan zijn er deze week veel mogelijkheden om er over door te denken/spreken. Ik wijs jullie hierbij op een drietal christelijke gemeenten in ons dorp: http://bit.ly/HbZmY5; http://bit.ly/H9U6mC; http://bit.ly/HisrAW, waar je naar mijn inschatting van harte welkom bent!

Ook wat betreft de politiek, mijn werk en mijn privé situatie ervaar ik deze week gelukkig als een week van rust. Het voelt echter wel een beetje als stilte voor de storm. In deze maand hoop ik voor de tweede keer vader te worden en van baan te wisselen. Vanaf 1 mei hoop ik aan de slag te gaan als senior adviseur Planning en Control bij de dienst Sport en Recreatie in de gemeente Rotterdam.

Gezien het bovenstaande beloof ik de komende periode dan ook niet wekelijks een blog.

 

Cor van Vliet, 3 april 2012

« Terug

Reacties op 'Stille week | Cor van Vliet | weblog week 14-2012'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

mei

april

maart

februari

januari