Kiezen | Cor van Vliet | weblog week 37-2012

Cor van Vlietdinsdag 11 september 2012 22:28

Op het moment dat ik dit blog schrijf zit ik te kijken naar het finale verkiezingsdebat. Dit is het zoveelste debat in de rij. Ik moet bekennen dat ik blij ben dat de verkiezingen morgen plaatsvinden en dat iedereen eindelijk zijn keus mag maken. Ik heb wel weer genoeg meningen gehoord de afgelopen periode, het wordt weer tijd voor actie / regeren. Al vrees ik dat dat misschien ook nog wel even duurt, vanwege de formatie.

Vanavond is de laatste avond dat je je eigen keus nog kunt (her)overwegen. Je kunt je hierbij nog laten inspireren door het laatste debat. In de kerk “De Bron” kon je echter een andere inspiratie opdoen tijdens de zogenaamde  “Kroonbede”.  Elk jaar wordt er in onze gemeente (en op andere plekken) een “Kroonbede” georganiseerd. Dit is een bijeenkomst die in het teken staat van gebed voor de politiek. Tijdens deze avond werd je opgeroepen om je keus te laten inspireren door het Woord van God. Een van de belangrijkste passages uit de Bijbel voor de politiek is misschien wel de volgende tekst uit Mattheüs 22 (vers 390): “Het tweede gebod is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf.”  Bij heel veel keuzen die je moet maken kan je je hierdoor laten leiden. Ik hoop dat u een dergelijke inspiratie ook in uw afweging meeneemt!

Het comité dat de “Kroonbede” organiseert heeft geen politieke, maar een christelijke kleur. Natuurlijk is de invulling hiervan richting een partij die een persoon vervolgens maakt wel herkenbaar. Mijn keus zal u ook niet verbazen, ik wil u de volgende inspiratie voor uw keus dan ook niet onthouden: 10 redenen om op de ChristenUnie te stemmen (http://verkiezingen.christenunie.nl/10redenen)

Ik ben benieuwd wat de verkiezingen van morgen ons brengen!

Cor van Vliet,

 

11 september 2012

« Terug

Reacties op 'Kiezen | Cor van Vliet | weblog week 37-2012'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

mei

april

maart

februari

januari