Afscheid mevrouw Wiebosch | Cor van Vliet | weblog week 35-2012

Cor van Vlietdinsdag 28 augustus 2012 21:59

Afgelopen donderdag aan het begin van de avond was de drukbezochte afscheidsreceptie van oud burgemeester mevrouw Wiebosch. Een afscheidsreceptie kent altijd dubbele gevoelens. Het vormt de afscheiding tussen een verleden wat niet meer terug zal komen en een nieuwe toekomst. Dit dubbele gevoel was bij mij deze avond extra aanwezig, omdat je zelf als lid van de gemeenteraad zo nadrukkelijk deel hebt gehad in dit afscheid.

In een editie van de serie Bubbels in het AD Rivierenland van 27 augustus wordt dit gevoel ook omschreven, de conclusie beladen en stijfjes is wat mij betreft helemaal op zijn plek.    

Toch leidt dit dubbele gevoel bij mij niet tot spijt. We hebben als raad besloten een weg in te slaan, een weg die heeft geleid tot het vertrek van mevrouw Wiebosch. We hebben deze weg gekozen omdat we meenden en menen dat we dat moesten doen in het belang van de gemeenschap. De fouten in het dossier rondom de verbouwing van de raadszaal vroegen om deze keuze.

Wanneer je echter een andere kant van het werk van mevrouw Wiebosch belicht, dan wordt duidelijk dat zij een positieve invloed heeft gehad op verschillende zaken. Er was tijdens de receptie gelukkig ook tijd om dit aan te stippen.

Mevrouw Wiebosch was overal zichtbaar in het dorp. Dit niet alleen bij officiële gelegenheden, maar ook gewoon tijdens een boodschap, of op weg naar het gemeentehuis. Hierdoor maakte zij makkelijk contact met onze inwoners.

De manier waarop we nu vergaderen is voor een groot deel op het conto van mevrouw Wiebosch te schrijven. De cyclus: Ontmoeting, Debat en Besluit loopt wat mij betreft momenteel goed. We vergaderen to-the-point zonder teveel geneuzel. Ik ben daar erg blij mee!

Tenslotte hoor ik van verschillende kanten dat mevrouw Wiebosch in de regio (Drechtsteden, Zuid Holland Zuid en regio AV) Hardinxveld-Giessendam weer op de kaart heeft gezet. Dit is werk, wat vooral achter de schermen plaatsvindt, maar wat wel heel belangrijk is voor een effectief functioneren van onze gemeente in de regio.

Vanaf deze plek wil ik mevrouw Wiebosch dan ook alle goeds toewensen!

Cor van Vliet,

 

28 augustus 2012

« Terug

Reacties op 'Afscheid mevrouw Wiebosch | Cor van Vliet | weblog week 35-2012'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

mei

april

maart

februari

januari