Prettig bezoek aan "heerlijke Westwijk"

standaardzaterdag 06 juli 2013 21:19

Op zaterdag 29 juni 2013 bezocht de fractie van de ChristenUnie een deel van de Westwijk in Beneden-Hardinxveld. Dat leverde het beeld op dat bewoners het een prettige wijk vinden en dat hondenpoep één van de grootste ergernissen is.

 

Overlast van de hangplek aan de Schapedrift lijkt mee te vallen. ChristenUnie-raadslid Anita IJzerman-den Uil: “Bewoners vertelden dat het een enkele keer door drankgebruik uit de hand loopt en dat de politie dan snel ter plaatse is als bewoners er melding van maken.” Volgens de ChristenUnie was vroeger de speelplaats aan het Koetshuis vaak plaats van overlast, maar vertelden bewoners dat dat al lang niet meer het geval is. “De speeltoestellen worden weer gebruikt door jonge kinderen.”

 

Was er dan niets negatiefs te melden? Jawel, het probleem van hondenpoep blijkt moeilijk uit te roeien. Anita: “Een hondenliefhebber vertelde dat het steeds dezelfde mensen zijn die een zakje meenemen en keurig de poep opruimen en dat het ook steeds dezelfde mensen zijn die hun hond maar overal zijn behoefte laat doen en het laten liggen.” Bewoners suggereerden om het hondenbeleid in Sliedrecht na te volgen of automaten met hondenpoepzakjes te plaatsen.

 

De bewoners met wie de fractie gesproken heeft, gaven zonder uitzondering aan dat het heerlijk wonen is in de Westwijk. “Het is er rustig en voor de kinderen is er veel speelruimte.”, aldus Anita. “Op één adres werden we uitgenodigd op de koffie. We kijken terug op een prettig bezoek met diverse zaken om verder te bespreken binnen de fractie.”

« Terug

Reacties op 'Prettig bezoek aan "heerlijke Westwijk"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari