Hardinxveld-Giessendam kiest voor één sterke regionale samenwerking AV

Kees Pillewoensdag 16 oktober 2013 20:39

Sinds 2009 kiest de ChristenUnie Hardinxveld-Giessendam voor één sterk samenwerkingsorgaan in de Alblasserwaard & Vijfheerenlanden en sluit zij samenwerking met de Drechtsteden niet uit.

Met het unanieme raadsbesluit van december 2012 is dit standpunt bekrachtigd en is die bij de aanvang van de werkzaamheden van de commissie Schutte, oktober 2013 nog onveranderd. Deze commissie is begonnen met haar onderzoek naar de meest effectieve vorm om de toekomstige vraagstukken aan te kunnen.

Na de visie Hardinxveld-Giessendam waarin de twee pijlers “sociaal betrokken”en “een sterke economie” tot uitdrukking komen werd al snel duidelijk dat deze visie sterke papieren heeft in de Alblasserwaard. Sinds die keuze zijn alle gemeenten in de Alblasserwaard&Vijfheerenlanden (AV) zich op de vraag aan het oriënteren hoe zij hun toekomstige opgaven denken aan te kunnen. Alléén gaat dat niet lukken. Maar sámen is er veel mogelijk.

Er gebeurt al veel samen in de sociale sector en reinigingsdienst. Nu zal er ook op beleid en middelen meer samen moeten gebeuren. De ChristenUnie vind een stevige organisatie met een goed gestructureerde democratische legitimatie van belang. Alleen dan is zelfstandigheid te waarborgen. De gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam is hier eensgezind over.

De ChristenUnie wenst de commissie Schutte veel wijsheid bij het onderzoek en wacht met belangstelling de rapportage in februari 2014  af.

Kees Pille
Fractievoorzitter

« Terug

Reacties op 'Hardinxveld-Giessendam kiest voor één sterke regionale samenwerking AV'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari