Jan Nederveen beoogd lijsttrekker ChristenUnie Hardinxveld-Giessendam

Jan Nederveendonderdag 17 oktober 2013 14:54

Het bestuur van de kiesvereniging van de ChristenUnie in Hardinxveld-Giessendam heeft Jan Nederveen voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014.

De 49-jarige Jan Nederveen zit sinds 2006 voor de ChristenUnie in de gemeenteraad, werkt bij TNO in Delft, is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is lid geweest van diverse raadscommissies en was de afgelopen vier jaar één van de raadsvoorzitters.

Voor Cor Voorberg, voorzitter van de kiesvereniging, is de keuze voor Jan Nederveen een keuze voor “bestuurlijke kwaliteit en continuïteit”. “Jan heeft de afgelopen jaren op een evenwichtige en bekwame wijze belangrijke dossiers behandeld. Van jongs af aan is hij met de politiek opgegroeid. Hij voelt zich verantwoordelijk om vanuit de politiek bij te dragen aan het leven, wonen en werken in ons dorp.”

De kandidaat-lijsttrekker zelf vind het “een uitdaging en een eer” om lijsttrekker van de ChristenUnie te mogen zijn. “Vanuit mijn geloof wil ik, samen met de hele fractie, een mond zijn voor mensen die hun geloof een stem willen geven. Voor mensen die een verantwoordelijkheid voelen voor elkaar, de maatschappij en hun leefomgeving.”

Kees Pille, die sinds 1998 in de gemeenteraad zit en sinds 2010 fractievoorzitter is, zal niet terugkeren in de raad. "Na 16 jaar is het hoog tijd geworden om het stokje over te dragen. Jan is een bekwame opvolger en we hebben een prima team. Ik kan het met een gerust hart overdragen."

De ledenvergadering van de ChristenUnie beslist op woensdag 13 november over de voordracht.

« Terug

Reacties op 'Jan Nederveen beoogd lijsttrekker ChristenUnie Hardinxveld-Giessendam'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari