Wat is je perspectief? | Cor van Vliet | weblog week 23-2010

Cor van Vlietdinsdag 08 juni 2010 19:08

Perspectiefnota 2011-2014
Afgelopen donderdag stond er een cursus voor raads- en burgerraadsleden gepland over de Perspectiefnota 2011-2014. Tot mijn grote verbazing was ik na de burgemeester als eerste aanwezig. Terwijl ik me al een beetje zorgen maakte over of ik op tijd zou zijn. Dit omdat ik om 19.29 binnenstapte, terwijl we om 19.30 zouden beginnen. Ik hoop niet dat dit gebruikelijk is, want ik heb een grote hekel aan te laat komen/beginnen. Gelukkig voor een groot deel van de deelnemers was ook de cursusleider vertraagd en werd er dus niets van het programma gemist. 

De Perspectiefnota zelf bevat veel onzekerheden. Het is duidelijk dat de gemeente voor een pijnlijke bezuinigingsoperatie staat (in 2011 al ruim € 700.000,-). Dit bedrag zal de komende jaren stijgen naar een veel hoger bedrag. Het college gaat momenteel uit van €  2,4 mln. structureel in 2014. De bezuinigingsvoorstellen zullen naar verwachting in september behandeld worden in de raad.

Of er uiteindelijk inderdaad € 2,4 mln. bezuinigd zal gaan moeten worden hangt af van de keuzen die gemaakt zullen gaan worden in Den Haag. Met de verkiezingen voor de deur zijn deze niet te voorspellen.

Tweede Kamerverkiezingen
Gelukkig zijn er mensen die zich toch aan voorspellingen wagen. Ik heb een peiling van Maurice de Hond (dd 3 juni) voor me liggen. Het perspectief op de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen dat hij schetst stemt mij niet echt vrolijk. Met uitzondering van één zetel winst voor de ChristenUnie. 

Coalities met drie partijen zijn bijna onmogelijk.  Wanneer je de PVV niet meeneemt kan dat alleen wanneer de PvdA en de VVD elkaar vinden.  Dat gaat denk ik niet gebeuren. Ik vrees een beetje dat er een coalitie van VVD, D66 en CDA uit zal gaan rollen. Een coalitie van VVD, D66 en CDA is ongeveer de laatste optie die ik zal kiezen. Al is dit alleen mogelijk wanneer Maurice de Hond er in zijn peiling naast zit.

Bepaal je perspectief
Gelukkig heeft u woensdag 9 juni volop de mogelijkheid om uw eigen perspectief te beïnvloeden. Ik hoop dan ook op een heel hoog opkomstpercentage. Dat geeft namelijk de beste legitimatie voor elke coalitie die er uiteindelijk uit zal rollen! 

Natuurlijk zal ik zelf stemmen op de ChristenUnie. Dit omdat de ChristenUnie een heel evenwichtig en verstandig programma heeft. De ChristenUnie staat voor christelijke en sociale politiek! Om te verduidelijken wat dit voor deze verkiezingen betekent gebruik ik graag een quote van André Rouvoet: ”Sociaal-economisch meer bezuinigen dan links en meer hervormen dan rechts.

Ik hoop dat dit u aanspreekt en u ook ChristenUnie zult stemmen, zodat dit geluid nog beter uitgedragen kan worden!

Cor van Vliet, 8 juni 2010 

« Terug

Reacties op 'Wat is je perspectief? | Cor van Vliet | weblog week 23-2010'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei