"Het Debat" van deze week | Cor van Vliet | weblog week 37-2010

Cor van Vlietdinsdag 14 september 2010 21:57

Deze week staan er een flink aantal interessante onderwerpen op de agenda in “Het Debat”. Het eerste uur van de vergadering zullen we debatteren over de bezuinigingsvoorstellen van het college. In de afgelopen “Ontmoeting” hebben we gehoord wat diverse bewoners hiervan vonden. Deze input zal Jan betrekken bij onze stelling name in het debat.

Een klein voorschotje
Het zal u niet verrassen dat wij tegen bezuinigingen zijn op Hardinxveld-Giessendam als Millennium Gemeente. We zijn dit traject nog maar net ingestapt en de Millenniumdoelen vinden we ook tijdens financieel  ‘zwaar weer’ belangrijk. Gelukkig zijn 147 gemeenten in Nederland deze mening ook toegedaan! Wanneer u meer wilt weten over de Millenniumdoelen / Gemeenten, kijk dan eens op www.milleniumgemeente.nl . Op deze site vindt u veel informatie over de Millenniumdoelen. Voor onze ideeën met betrekking tot de overige onderwerpen nodig ik u graag uit voor “Het Debat”. Van 19.35-20.35 staan de bezuinigingsvoorstellen geagendeerd.

Archeologiebeleid en de Erfgoedverordening
Ik mag het woord voeren over het Archeologiebeleid en de Erfgoedverordening. Een onderwerp waar ik al eerder over schreef. Dit onderwerp is op de agenda verschenen omdat de gemeente de zorgplicht heeft gekregen voor archeologie. Door het invullen van deze zorgplicht worden archeologische waarden beschermd. Ik denk dat iedereen ervan overtuigd is dat waarden uit het verleden beschermd moeten worden. We zijn toch trots dat in Hardinxveld-Giessendam een vondst is gedaan als ‘Trijntje’ (http://nl.wikipedia.org/wiki/Trijntje).  Het is echter belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen het behoud van deze archeologische waarden en de kosten die gemaakt moeten worden om het verlies ervan te voorkomen (concreet: het doen van onderzoek, wat moet worden betaald door projectontwikkelaars). In “Het Debat” zal ik op zoek gaan naar dit evenwicht.

Wonen
Tenslotte staan er nog twee punten op de agenda met betrekking tot het onderwerp wonen. Deze agendapunten gaan gepaard met pagina’s papier. Ik ben daarom blij dat wij met vier personen in de gemeenteraad vertegenwoordigd zijn, zodat Kees dit belangrijke onderwerp voor zijn rekening kan nemen. Ik ben blij dat door het fenomeen burgerraadsleden ook andere partijen de werklast voor een dergelijke vergadering kunnen verdelen. Dit komt de kwaliteit van “Het Debat” ten goede! 

 

Cor van Vliet, 14 september 2010                                 

« Terug

Reacties op '"Het Debat" van deze week | Cor van Vliet | weblog week 37-2010'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei