De vakantie, wanneer was dat ook alweer? | Cor van Vliet | weblog week 33-2010

Cor van Vlietdinsdag 17 augustus 2010 22:38

Na een heerlijke vakantie pak ik mijn pen weer op om over mijn ervaringen als raadslid te schrijven. Gisteren was de eerste (fractie)vergadering waarmee het nieuwe jaar start. Ondanks het feit dat ik al lang niet meer aan een nieuw schooljaar hoef te beginnen voelt het einde van de vakantie ook als een nieuw begin. Het raadswerk wordt weer opgepakt, maar ook het kerkelijk leven en het sporten begint weer. De eerste dag had ik het gevoel dat de vakantie ver achter me lag (ik was dan ook al weer twee weken aan het werk). Volgens mij overvalt het je ook zo, omdat je tijdens de vakantie toch wat lakser bent in het afwikkelen van allerlei zaken. Die hebben vervolgens na de vakantie opeens allemaal haast.

Fractieoverleg
Voorafgaand aan elke vergadercyclus van De Ontmoeting / Het Besluit en Het Debat vindt er altijd een fractie vergadering plaats. Tijdens deze vergadering wordt de positiebepaling tijdens de komende vergaderingen besproken. De verschillende agendapunten passeren de revue in een gesprek tussen raadsleden en steunfractieleden. Momenteel zijn Nel den Breejen en Gert van Noordenne steunfractielid. Ik ben erg blij met de ervaring die Nel inbrengt en de frisse kijk op zaken van Gert.  Inbreng van de kant van steunfractieleden houd je als raadslid scherp en voorkomt dat je dingen vanuit een eenzijdig perspectief bekijkt.

Wanneer je mee wilt helpen om ons (fractie van de ChristenUnie) scherp te houden ben je van harte uitgenodigd om het fractieoverleg te komen versterken als steunfractielid. Op die manier kun je met een relatief kleine tijdinspanning (8 à 10 vergaderingen + voorbereiding) helpen het geluid van de ChristenUnie in Hardinxveld-Giessendam sterker te maken. 

Cor van Vliet, 17 augustus 2010

« Terug

Reacties op 'De vakantie, wanneer was dat ook alweer? | Cor van Vliet | weblog week 33-2010'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei