Gemeentelijke Rekenkamer II | Cor van Vliet | weblog week 49-2010

Cor van Vlietdinsdag 07 december 2010 22:10

Vorige week dinsdag stond er voor mij weer een vergadering van de klankbordgroep van de Rekenkamer op het programma. Deze keer mocht ik mij melden op het gemeentehuis van Giessenlanden in Hoornaar. We werden via de achteringang binnengelaten, hiermee worden kosten van een bode bespaard. Mogelijk dat dit ook in ons gemeentehuis op sommige momenten toepasbaar is. Ik vond het voor de vergadering van de klankbordgroep geen enkel probleem. 

Agenda
Tijdens de vergadering stonden verschillende punten op de agenda.

A3 gemeenten
Allereerst spraken we over het onderzoek 2010 in de A-3 gemeenten (Graafstroom, Nieuw-Lekkerland en Liesveld). Het werd mij duidelijk dat ik op de raadsleden van deze gemeenten niet jaloers behoef te zijn. De vergaderdruk die meekomt met een herindelingtraject is heel groot. Hierdoor raakt een onderwerp als onderzoek van de Rekenkamer snel in de verdrukking, wat ook is gebeurt. 

Stand van zaken
Vervolgens bespraken we de stand van zaken van de lopende onderzoeken. Wij kunnen op korte termijn de resultaten van het onderzoek naar het groenbeleid (onderzoeksprogramma 2009) verwachten. De Rekenkamer wacht op de bestuurlijke reactie van het college. De raad kan vervolgens snel het rapport tegemoet zien. Ik ben benieuwd naar de resultaten. Op het moment is de Rekenkamer bezig met het onderzoek naar het subsidiebeleid van onze gemeente. Tenslotte werd er van gedachten gewisseld over het onderzoeksprogramma 2011. Hiervoor wordt het volgende traject ingezet: De directeur van de Rekenkamer probeert snel tot de bepaling van het onderwerp te komen. Dit kan omdat wij (de gemeenteraad) nog maar kort geleden in “De Ontmoeting” een breed scala aan onderwerpen hebben aangedragen. Op basis hiervan hoopt de directeur zijn keus te kunnen maken. Over het exacte traject t zullen we nog per brief worden geïnformeerd.

Proces van een onderzoek
Tenslotte spraken we over de verschillende fasen die een onderzoek doorloopt. Dit deden we aan de hand van een door de Rekenkamer voorgesteld stroomschema. Door hiermee te werken wordt een onderzoek goed volgbaar en is duidelijk wat er allemaal nodig is om tot afronding van een onderzoek te komen. De volgende vergadering zal de Rekenkamer het stroomschema wederom (in definitieve vorm) agenderen.

Vrijwilligerspluim
Vanavond wordt door het lokaal comité vrijwilligers in De Koperen Knop de jaarlijkse pluim uitgereikt aan ‘de vrijwilliger van het jaar’. Ik was hier graag bij geweest, omdat vrijwilligerswerk het cement is van onze gemeenschap! Ik ben benieuwd wie de pluim heeft ontvangen. Ik had vanavond echter de zorg over Tobias.

Cor van Vliet, 7 december 2010

« Terug

Reacties op 'Gemeentelijke Rekenkamer II | Cor van Vliet | weblog week 49-2010'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei