Stilgezet | Cor van Vliet | weblog week 46-2010

Cor van Vlietdinsdag 16 november 2010 21:12

Het nieuws dat het huis van Kees Pille volledig is verbrand bereikte mij halverwege woensdagochtend. Op het moment dat je dergelijk nieuws hoort val je helemaal stil aan de telefoon. Het dringt nog niet helemaal door. Het klinkt te onwaarschijnlijk om te kunnen geloven. Tot je tot het besef komt dat het echt zo is, dan krijg je even een gevoel van het verlies.

Ik blijf het wonderlijk vinden dat mensen ook in zulke kunnen gebeurtenissen blijven getuigen van God. Dat tekent voor mij hoe groot God is en het tekent de kracht van het gebed! Ook vanaf deze plek wil ik de familitie Pille heel veel sterkte toewensen in de komende periode.

Regionale Sociale Dienst
Ondanks het feit dat je als persoon wordt stilgezet gaat het gewone leven gewoon verder.Afgelopen maandag stond er een ontmoeting met de directie van de RSD en de raadsleden uit de door de RSD bediende gemeenten op het programma. We kregen in vogelvlucht de wereld van de RSD voorgeschoteld. Van het toekomstperspectief wordt je niet vrolijk.

Tijdens het aanhoren van het verhaal schoot mij een debat van Cohen en Rutte gevoerd rondom de verkiezingen door het hoofd. Waarbij Rutte ten stelligste ontkende dat ‘de bijstandsmoeder’ zou worden getroffen door het nieuwe kabinet en Cohen die er op wees dat dit juist wel het geval was.

Terwijl ik de presentatie aanhoorde kwam ik tot de conclusie dat Cohen gelijk had. De bijstand wordt wettelijk beperkt tot mensen die max. 110% van de bijstand verdienen. Dit terwijl er in onze regio wordt gewerkt met een percentage van 120%. Een groep mensen moet dus worden buitengesloten.

Verder staan ook de participatiebudgetten en de integratiebudgetten onder grote druk. Wat er hier precies gaat gebeuren is nog niet bekend. Het is wel duidelijk dat de RSD voor een grote opgave staat.  Een opgave die alleen maar verliezers kan kennen. Wanneer er bij de RSD kosten moeten worden gedrukt kan dit bijna alleen ten koste gaan van mensen die dat niet kunnen hebben! We moeten dus zoeken naar creatieve oplossingen. Ik wens de mensen van de RSD veel succes bij het vinden hiervan!

 

Cor van Vliet, 16 november 2010            

« Terug

Reacties op 'Stilgezet | Cor van Vliet | weblog week 46-2010'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei