Afwegingen en keuzen| Cor van Vliet | weblog week 50-2010

Cor van Vlietdinsdag 14 december 2010 14:54

Het leven van elke dag en van iedereen bestaat doorlopend uit het maken van keuzen. ’s Ochtends gaat je wekker, bijna iedereen kiest ervoor om deze vervolgens uit te zetten. Het moment erna maak je de keus om al dan niet uit bed te stappen. In de douche aangekomen maak je de keus om alleen je gezicht te wassen, of onder de douche te stappen. Wanneer je weer fris en fruitig bent door deze wasbeurt kies je welke kleren je aan zult doen. In deze paar zinnen heb ik al vele keuzen opgeschreven die je misschien in maar vijf minuten maakt.

 Gelukkig gaat de afweging bij heel veel van deze keuzen vanzelf. Een wekker die gaat zet je uit, anders wordt je horendol. Andere keuzen vragen wel een nadrukkelijke afweging. Dat spreekt voor zich, je koopt niet zomaar een huis, of je kiest niet zomaar een partner.

Keuzen van een raadslid
Van een raadslid worden ook doorlopend keuzen gevraagd. Waarschijnlijk denk je hierbij allereerst aan politieke keuzen. Een raadslid is voor, of tegen een voorstel. Daar wil ik het vandaag niet over hebben. Ik wil jullie meenemen in de keuzen en afwegingen die je als raadslid moet maken met betrekking tot beschikbare tijd.

Wanneer je als raadslid ingaat op alle uitnodigingen, alle interessante raadswerkgerelateerde bijeenkomsten afgaat, dan kan je elke avond op pad. Overdag kan je dan mooi alle stukken lezen, debatten voorbereiden en je verdiepen in onderwerpen waar je wat mee wilt, oftewel je kan een dagtaak maken van het raadswerk.

De meeste mensen, maar gelukkig ook de meeste (misschien wel alle) raadsleden zullen dit niet als ideaal beeld hebben. Ik heb een fulltime baan, een gezin (met een kind waarvoor er altijd iemand thuis is), familie en vrienden waar je tijd aan wilt besteden en tenslotte moet je ook jezelf blijven, je hebt dus ook nog tijd nodig voor ontspanning. Wanneer je dit allemaal voor 100% wilt doen kan je per dag wel 48 uur vullen…. , maar een dag heeft maar 24 uur. Dit betekent dat je keuzen moet maken.

Mijn keuzen deze week
Maandagavond was er een bijeenkomst georganiseerd door de lokale PvdA over alcohol gebruik onder jongeren. Dit leek mij een interessante avond, ik koos er echter voor om niet te gaan. Op maandagavond staat namelijk mijn volleybaltraining op het programma. Die zeg ik in principe nergens voor af. Op dinsdag kies ik ervoor om elke week een blog te schrijven, wat ik nog steeds met veel plezier doe, omdat ik op deze manier eenvoudig dingen kan vertellen over het raadswerk.

Donderdagavond staat er zowel een Debat, als een Besluit op het programma. Ik kies deze avond echter voor een festiviteit op mijn werk. Dergelijke keuzen blijven lastig. Je moet het belang van je raadslidmaatschap, afwegen tegen het belang van je werknemerschap. Het liefst vermijd je dergelijke keuzen en doe je beide!

 

Cor van Vliet, 14 december 2010            

« Terug

Reacties op 'Afwegingen en keuzen| Cor van Vliet | weblog week 50-2010'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2010

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei